Ludovic Orban, despre anuntul lui Antonescu: L-am recunoscut pe prietenul meu

Sambata, 31 Mai 2014, ora 14:10
6580 citiri
Ludovic Orban, despre anuntul lui Antonescu: L-am recunoscut pe prietenul meu
Foto: Realitatea.net

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat, sambata, ca "nu il surprinde" faptul ca fostul lider liberal, Crin Antonescu, nu mai candideaza la alegerile prezidentiale din toamna lui 2014.

Intr-o interventie telefonica la Digi 24, liberalul Ludovic Orban a declarat ca "l-a recunoscut pe prietenul Crin Antonescu", pe care a crezut pentru o scurta perioada de timp "ca l-a pierdut".

Antonescu: Nu mai candidez la presedintie, desi sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar avea

"Nu ma surprinde. Gestul de astazi al domului Antonescu este gestul unui lider politic autentic, este un gest prin care arata foarte clar ca pune deasupra intereselor personale si a ambitiilor interesul general ca in Romania sa exista cu adevarat sansa ca fortele democratice din zona de centru-dreapta sa poata sa castige alegerile prezindentiale.

L-am recunoscut si pe prietenul meu, Crin Antonescu, prietenul pe care il am de 20 de ani si pe care, pentru o scurta perioada de timp mi s-a parut ca l-am pierdut, dar astazi (sambata - n.red.) cu siguranta l-am regasit", a declarat Ludovic Orban, la scurt timp dupa ce Crin Antonescu a anuntat ca nu va mai candida la alegerile prezindentiale.

Totodata, Orban a spus despre presedintele demisionar al PNL ca "a fost cel care a suportat in prima linie loviturile" si a adaugat ca edilul Sibiului, Klaus Iohannis, ar putea sa reprezinte cu succes dreapta politica.

Atac dur la Antonescu: Nu are nicio sansa la prezidentiale, nu are legitimitatea sa negocieze cu PDL Interviu cu Ludovic Orban

Ludovic Orban l-a atacat in termeni duri pe Crin Antonescu, intr-un interviu acordat Ziare.com, afirmand ca nu poate castiga alegerile prezidentiale pentru ca 80% din populatie ii este ostila. "Daca Crin Antonescu se retragea inainte de europarlamentare, PNL lua 20%", a acuzat deputatul PNL.

Ludovic Orban a mai spus ca nimeni din PNL nu are acum legitimitatea sa angajeze partidul in negocieri: "nu poti sa pui un inginer care a construit o cladire cazuta la cutremur sa construiasca un Pentagon. PNL trebuie sa isi aleaga o conducere legitima".

Ludovic Orban il acuza pe Crin Antonescu ca s-a grabit sa accepte lucruri de neacceptat fara mandat, in primul rand numele partidului care este de nenegociat: "Daca se ajunge la fuziune, partidul trebuie sa se numeasca PNL".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Crin Antonescu presedintie, #Crin Antonescu Ludovic Orban , #Ludovic Orban