Antonescu: Chiar avem sperante ca Titus Corlatean va castiga Senatul

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 18:05
1998 citiri
Antonescu: Chiar avem sperante ca Titus Corlatean va castiga Senatul

Crin Antonescu, liderul Partidului National Liberal (PNL), a declarat ca liberalii il sustin pe Titus Corlatean pentru postul de sef al Senatului, vacant in urma revocarii lui Mircea Geoana si ca exista "sperante ca va castiga".

Antonescu a precizat ca Titus Corlatean este sprijinit de doua grupuri din Senat, din trei partide politice (PSD, PNL si PC) si a criticat atitudinea coalitiei de guvernare, care il socoteste "lipsit de sanse" pentru post.

"Este o batalie care se da avand un favorit, dar nu o batalie al carei rezultat este stiut dinainte. Il sustinem pe Titus Corlatean si chiar avem sperante ca poate sa castige", a declarat Crin Antonescu, intr-o conferinta de presa.

Intrebat de jurnalisti daca, o data cu schimbarea lui Mircea Geoana de la sefia Senatului, Opozitia mai are sanse de a-si impune amendamentele la Legea bugetului in Parlament, acesta a raspuns ca nu vede "nicio legatura intre discutia la buget si soarta amendamentelor si persoana care este la sefia Senatului".

"Nu ne-am luat adio de la amendamente, le-am facut ca sa avem discutii cel putin cu UDMR si minoritatilor nationale care au raspuns afirmativ la dorinta noastra de a dialoga. Nu suntem optimisti cu privire la sansele lor de a trece (...), insa soarta lor nu e determinata de cine este presedinte la Senat", a spus Antonescu.

Liderul PNL a adaugat ca Opozitia este decisa ca vacanta de la sefia Senatului sa fie incheiata luni, cand va fi ales un alt presedinte al Senatului.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a fost revocat din functie dupa ce a fost exclus din Partidul Social-Democrat in urma unor declaratii care au nemultumit o parte din conducerea partidului.

Geoana a sesizat CCR referitor la revocarea de la sefia Senatului

Petru Filip: Presedintele Senatului e ca un general fara armata

Geoana a depus o contestatie la Curtea Constitutionala Romana (CCR), dupa revocare, sustinand ca presedintele Senatului nu poate fi revocat decat pentru fapte grave de incalcare a Constitutiei sau a legilor in vigoare, lucru care nu i se poate imputa si nici nu i-a fost imputat de PSD.

Functia sa a fost preluata interimar de Petru Filip, de la PDL.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....
Comentarii
Poza becher
becher
rank 5
Poza acinoI
acinoI
rank 5
Piesa,, De doi lei sperante ,, ! Poate la teatru, Anonescule !