Antonescu, Marko si Geoana au "clone": Prezenti si in Senat, si in teritoriu

Marti, 14 Iulie 2009, ora 16:01
1104 citiri
Antonescu, Marko si Geoana au "clone": Prezenti si in Senat, si in teritoriu

Presedintii PSD, PNL si UDMR se numara printre senatorii care figureaza "prezent" in evidentele oficiale ale Senatului chiar si atunci cand se aflau in afara Capitalei sau a tarii.

"Situatia prezentei senatorilor la lucrarile plenului Senatului si ale comisiilor parlamentare" arata ca in toata sesiunea parlamentara februarie - iunie presedintele institutiei, Mircea Geoana, a obtinut 73 de prezente, iar senatorul PNL, Crin Antonescu, si cel al UDMR, Marko Bela - cate 77 de prezente.

Antonescu, chiul palmat

Presedintele PNL Crin Antonescu a fost prezent la Senat, chiar si atunci cand se afla in alta localitate, situatie vizibila in perioada campaniei electorale pentru europarlamentare.

De exemplu, la 20 mai, programul Senatului indica lucrari ale plenului, intre orele 9.00-13.00, si ale Comisiei pentru egalitatea de sanse, intre 9.00-17.00. In jurul orei 14.00, ziaristii primeau un comunicat de presa cu discursul liderului PNL tinut, in aceeasi zi, la Ramnicu Valcea.

O zi mai tarziu, 21 mai, la ora 10.30 Antonescu a avut anuntata o intalnire informala cu reprezentantii mass media din Iasi, urmata la 12.00 de o intalnire cu episcopul romano-catolic Petru Gherghel. Programul liderului PNL a fost ocupat intreaga zi, la Iasi, desi, conform statisticii, el era prezent la Senat.

Antonescu mai apare prezent, in total, in alte 15 zile in care nu s-au tinut sedinte de plen si, potrivit paginii de Internet a Senatului, nu au avut loc nici sedinte ale Comisiei de politica externa.

Marko, prezent In Senat si cand nu erau sedinte

O situatie similara poate fi remarcata in cazul presedintelui UDMR, Marko Bela, de asemenea membru al Comisiei de politica externa, care figureaza prezent si in zilele in care nu a fost sedinta de plen sau de comisie.

Marko se afla la 5 martie, cand figureaza prezent la sedinta Comisiei de politica externa, in judetul Covasna unde a participat la o intalnire a unor parlamentari ai UDMR cu directori de deconcentrate sustinuti de Uniune.

Cu aceasta ocazie, la Centrul de Studii Europene de la Arcus, Marko declara ca "indiferent daca UDMR este la guvern sau in opozitie, in aceste judete noi suntem la guvernare, fiindca noi conducem administratiile locale".

Geoana, si in campanie, si la Senat

La randul sau, presedintele Senatului, Mircea Geoana, figureaza "prezent" in evidentele privind lucrarile plenului si a comisiilor, chiar daca nu se afla in Bucuresti.

Chiar la inceputul sesiunii, la 4 februarie, Geoana a fost trecut prezent in aceeasi zi in care a avut o deplasare "impreuna cu ministri PSD si alti membri ai conducerii partidului in judetul Cluj". In programul anuntat de biroul de presa PSD a figurat la ora 10.20 sosirea la aeroport, la 11.30 vizita la santierul autostrazii Transilvania, iar de la 12.45 vizita stadionului municipal.

In alte doua zile, 18 si 19 martie, cand apare de asemenea prezent, liderul PSD s-a aflat la Bruxelles cu vicepresedintele Dan Nica.

Totodata, la 30 aprilie Geoana participa cu ministrii Ecaterina Andronescu, Marian Sarbu si Constantin Nita la mai multe evenimente de campanie in judetele Arges si Dambovita.

De la ora 11.00 la ora 13.00 liderii PSD au fost la un eveniment organizat pe tema "cresterii capacitatii administrative - conditia cresterii ratei de absorbtie a fondurilor europene", iar de la ora 14.50 la 15.40 la o intalnire cu angajatii de la Fabrica Arctic (Gaiesti - Dambovita).

De asemenea, de la ora 16.30 la 18.00 a avut loc lansarea candidatilor PSD la alegerile europarlamentare (Casa de Cultura a Sindicatelor, Targoviste), iar de la 18.30 conferinta de presa cu Geoana.

Mihailescu, Melescanu si Corlatean, absentii Senatului

In sesiunea parlamentara care s-a incheiat, cu cele mai multe absente figureaza senatorul PSD Serban Mihailescu, care a ajuns doar de 37 de ori la lucrarile Senatului. Mihailescu a avut din data de 27 aprilie si pana la finalul sesiunii concediu medical.

Pe locul doi in topul absentilor se afla senatorul PNL Teodor Melescanu, cu 55 de prezente, avand 8 zile de invoire, 7 zile de concediu fara plata si alte 7 zile de deplasari in strainatate.

La egalitate cu Melescanu, cu 55 de prezente, este senatorul PSD Titus Corlatean, presedinte al Comisiei de politica externa. El a avut cumulat in toata sesiunea 22 de zile de lucru in care a fost plecat in deplasari externe.

Pe locul al treilea in clasament se afla senatorul PDL pentru diaspora, Viorel Riceard Badea, cu 56 de prezente, urmat de senatorul UDMR Gyorgy Frunda (61 de prezente) si senatorul PNL pentru diaspora, Raymond Luca (62 de prezente).

Potrivit Legii privind statutul senatorilor si deputatilor, parlamentarul "care lipseste la 5 sedinte ale Camerei sau la 3 sedinte ale comisiei permanente din care face parte, in aceeasi sesiune, fara a avea concediu sau peste concediul aprobat, este obligat sa justifice in scris absentele", iar daca nu se conformeaza "pierde drepturile la indemnizatie, la diurna si la celelalte drepturi banesti, corespunzator perioadei in care a lipsit".

De asemenea, "numele deputatilor si senatorilor absenti nemotivat de la lucrarile fiecarei Camere, precum si din comisiile permanente vor fi publicate pe paginile de Internet ale acestora, lunar".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#absente sedinte Senat, #Crin Antonescu, #Marko Bela, #Mircea Geoana, #campanie teritoriu , #Mircea Geoana