Geoana si Antonescu merg la Timisoara, Berceanu pregateste penele de strut

Marti, 01 Decembrie 2009, ora 09:17
4192 citiri
Geoana si Antonescu merg la Timisoara, Berceanu pregateste penele de strut

Mircea Geoana si Crin Antonescu, oficial aliati pentru "detronarea" lui Traian Basescu, vor fi prezenti de ziua nationala a Romaniei la Timisoara, intr-un gest pe care il numesc de "restabilire a normalitatii".

La Arcul de Triumf insa, unde va avea loc parada militara, va fi amplasat un banner urias care sa ii aminteasca presedintelui de oponentii sai.

Liderii PSD si PNL, dar si primarul Sibiului, Klaus Iohannis, sunt asteptati la Timisoara de 22 Decembrie, pentru semnarea "Parteneriatului pentru Timisoara", in prezenta primarului orasului, George Ciuhandu. E posibil ca Geoana si Antonescu sa participe si la un concert rock sau la un foc de artificii organizat pe malul Begai, de la ora 19.00.

In Bucuresti, peste 1.300 de militari si tehnicieni apartinand Fortelor Armatei Romane, MAI, SRI si SPP vor trece pe sub Arcul de Triumf incepand cu ora 10.00, comandantul paradei fiind generalul-maior Ion Palsoiu.

Autoritatile nu au uitat insa si de stomacul celor care sarbatoresc ziua nationala: Neculai Ontanu, primarul sectorului 2, va imparti bucurestenilor fasole cu costita si un pahar de tuica.

Masa ostaseasca traditionala - 13.000 de portii de fasole si 725 de litri de tuica pot fi gasite la sediul Centrului Administrativ al sectorului 2, dar si in alte 12 locuri special amenajate din sector. Tot de 1 decembrie vor fi aprinse si luminile de Sarbatori si vor fi eliberati 1.500 de porumbei pe ritmurile Odei Bucuriei, informeaza NewsIn.

La sediul primariei sectorului 2 puteti urmari si un program artistic sustinut de Stefania Rares, Gheorghe Turda si ansamblul de dansuri populare "Ciocarlia"

Seara, incepand cu ora 19.00, pe platoul Romanilor, este programat un foc de artificii urmat de un concert sustinut de formatii locale si de recitaluri sustinute de Anda Adam si formatiile Compact si Directia 5.

Si in sectorul 6, edilii au pregatit o serie de evenimente festive - parada militara, muzica de fanfara si program folcloric - alaturi de o masa "in stil romanesc", cu fasole si carnati. La foiosorul din parcul Drumul Taberei si la scena din Parcul Crangasi, intre orele 8.00 - 12.00, va fi preparata fasolea cu carnati, urmand ca de la ora 12.00 sa fie servite 5.000 de portii de mancare.

In sectorul 6, bucurestenii pot participa la un spectacol sustinut intre orele 18.00-20.00 in Parcul Alexandru Ioan Cuza de tenorul Dumitru Ghiata si de formatia Pro Patria, formata din 25 de instrumentisti care interpreteaza muzica militara.

Tot marti, primarul sectorului 3, Liviu Negoita, va aprinde luminile festive de pe aleile parcului Alexandru Ioan Cuza, care va gazdui pe parcursul lunii decembrie "Orasul lui Mos Craciun.

In Vrancea, primaria condusa de Marian Oprisan va organiza un mic spectacol la casa de cultura, iar Gheorghe Stefan da liber la concerte cu Axinte.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, va petrece sabatoarea nationala la Cluj, unde va inaugura 42 de kilometri din autostrada Bechtel si ar urma sa arate doritorilor penele de strut pe care i le-a pregatit lui Mircea Badea.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#politicienti 1 Decembrie, #Geoana Antonescu Timisoara, #Berceanu pene strut Badea , #Mircea Geoana