Solutia lui Geoana: O majoritate in jurul lui Antonescu-premier

Marti, 15 Decembrie 2009, ora 19:15
5025 citiri
Solutia lui Geoana: O majoritate in jurul lui Antonescu-premier

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, in urma intalnirii cu liderii PNL, ca social-democratii il sustin pe Crin Antonescu pentru functia de prim ministru, considerand-o cea mai buna solutie pentru Romania.

"Am reconfirmat sustinerea noastra unui prim-ministru in persoana domnului Crin Antonescu, suntem dispusi sa-i asiguram o majoritate masiva. In jurul lui Crin Antonescu se poate degaja o majoritate PSD-PNL-UDMR si, la limita, chiar un guvern de larga concentrare nationala.

O majoritate cat mai ampla in jurul domnului Antonescu, suntem convinsi ca, daca va exista buna credintza si din partea domnului Basescu si a celor de la PD-L, o astfel de formula ar reprezenta un succes", a spus Geoana.

Intrebat daca vorbeste despre un guvern de uniune nationala, Geoana a spus ca

"daca in jurul lui Crin Antonescu se poate ralia chiar si PD-L-ul, nu avem nimic impotriva".

Liderul PSD a spus ca doar in acest fel cele peste 5 milioane de voturi pe care le-a primit vor putea fi valorificate.

"Traian Basescu a vorbit de reconciliere nationala. As dori sa mentionez ca cele peste 5 milioane de voturi pe care le-am obtinut si cu sprijinul domnului Antonescu, si cu sprijinul altor lideri politici, reprezinta o jumatate de Romanie care trebuie sa fie reprezentata in echilibrul puterii in statul roman", a mai spus liderul social-democrat.

Geoana a mai spus ca un guvern cu premier PD-L este exclusa, asfel neexistand o majoritate si viind o solutie inacceptabila in aceasta perioada dificila pentru tara.

"Reconfirmam pozitia noastra ca Guvernul Romaniei, conform Constitutiei, reprezinta expresia majoritatii din Parlamentul National.

Pentru noi e extrem de important ca viitorul guvern sa se bucure de o cat mai larga majoritate, un guvern incropit cu cateva voturi culese prin diverse metode reprezinta cea mai proasta solutie pentru acest moment dificil", a mai spus Geoana.

Citeste si:
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...