Alianta lui Crin a deranjat musuroiul de furnici (Opinii)

Joi, 13 Ianuarie 2011, ora 22:34
4560 citiri
Alianta lui Crin a deranjat musuroiul de furnici (Opinii)
Foto: Arhiva

Miscarea politica a liberalilor este o ecuatie cu prea multe necunoscute, ca sa o poti expedia in cateva randuri. In schimb, spectacolul politic declansat inca inainte de semnarea protocolului pare regizat de o mana de maestru. Introlocarea celor trei se cocea demult, dupa ce s-au convins ca PD-L e in stare de orice pentru pastrarea puterii si va folosi intregul arsenal ca sa mentina fragmentarea Opozitiei.

Mediile publice, jurnalistii, oamenii de influenta si ofiterii acoperiti au reactionat instantaneu: presa s-a repozitionat, nu in functie de doctrine, curente, partide, ci, ca in lumea primitiva, fie alaturi de Putere, inca profitabil, fie alaturi de Opozitie.

Insa limpezirea apelor in mass-media a permis deconspirarea activistilor consacrati ai puterii, a oamenilor de influenta si a ofiterilor acoperiti din presa, care, la comanda "Porumbacu", au declansat o ofensiva fara precedent, de neimaginat de la disolutia FSN incoace.

S-a incercat spargerea redutei Crin si a unitatii liberale, folosindu-se tehnica exersata candva la dislocarea grupului Stoica-Stolojan. S-au reluat la cel mai inalt nivel informatii vestejite la timpul lor de CNSAS, s-a reactivat corul de vaiete la catafalcul urmasilor Bratieni, s-au raspandit acuzele grotesti multiplicate cu copy-paste de postacii de partid pe toate site-urile libere si pe forumuri.

N-au lipsit procesele de intentie: deplasarea definitiva la stanga, Voiculescu - presedinte, trocul cu Antenele, iar cativa lideri s-au trezit cu nelipsitele dosare penale, semn ca, iata, dupa vinovatia in cazul Schengen, Justitia e independenta si se apuca de treaba.

Cititorii seriosi s-au convins ca jurnalismul sub acoperire si ipocrizia banoasa a unor condeie celebre nu sunt o inventie a scenaristilor groazei, iar sensul interventiei lor indica fara tagada cine le este stapanul.

Practic, s-au pus in opera iarasi si iarasi principiile bolsevicului Roller. Privind la alte evenimente asemanatoare, ii gasim mereu prezenti pe metereze. Cu cat tulbura apele mai mult, cu atat intarziem in starea de inapoiere si saracie.

Unii zic ca sunt securisti, dar respectivii o faceau macar cu profesionalism. Nu poti avea onoare, demnitate cand ai aplaudat alianta PDL-PSD, iar acum critici PNL-PC.

In plus, nu televiziunile private sunt pericolul pentru democratie si libertati, caci invita in studiouri personalitati si activisti din tot spectrul politic, ci incalcarea Constitutiei si a legilor, sugrumarea presei libere si a drepturilor la o viata decenta.

Fireste, negocierile intre diverse formatiuni sunt, pana la urma, armonizare a orgoliilor si a intereselor politice, dar democratia interna de partid inca functioneaza la liberali.

Din cat s-a vazut, a contat nu doar vointa lui Crin, ci a unei majoritati. Era normal sa fie si nemultumiti, dar se vor supune deciziei majoritare. N-a venit intempestiv ordinul comandantului suprem, ca la altii.

In Germania, coalitia stanga-dreapta n-a starnit atatea patimi, iar beneficiile le simte oricare locuitor al landurilor. Si apoi, intr-o alianta sunt si insi incomozi, chiar sperietori, ca Felix, batranul edec Iliescu, dar, urmand exemplul portocaliilor, care au inghitit broscoiul raios, alianta va inghiti si ea motanul. Nu poti sustine ca cel ce inghite broscoiul e nobil, iar cel ce inghite motanul, mojic.

Activistii Puterii au scapat din vedere ca, declansand atacuri totale impotriva liberalilor, li se vor observa spaima si deruta, ramanand fara munitie in viitoarele batalii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Crin Antonescu alianta PC, #alianta PNL PC PSD , #PNL