Antonescu: Amanam adoptarea modificarilor la Codul Rutier - pedepsele, reduse la jumate

Vineri, 20 Septembrie 2013, ora 17:29
2350 citiri
Antonescu: Amanam adoptarea modificarilor la Codul Rutier - pedepsele, reduse la jumate

Crin Antonescu a anuntat ca PNL a hotarat sa amane adoptarea proiectului de modificare a Codului Rutier, ale carui prevederi privind sanctiunile urmau sa fie extrem de drastice.

Informatia ca ministrul de Interne Radu Stroe fusese mustrat, ba chiar amenintat cu demiterea, din cauza discutiilor pe duritatea sanctiunilor din noul Cod Rutier aparuse in presa inca din timpul sedintei liberalilor. Insa anuntul lui Antonescu a fost insotit si de schimbarea de indata a proiectului de pe siteul MAI, in locul acestuia aparand unul cu pedepse mult mai putin severe.

Astfel in unele cazuri, amenzile maxime sunt reduse de la 16.000 de lei, la 9.600 de lei, sanctiunea cu depunctare se micsoreaza de la 200 de puncte la 120 de puncte de penalizare, iar sanctionarea graduala ar duce la suspendarea permisului doar pe 90 de zile pentru trecerea pe culoarea rosie a semaforului.

Antonescu a incercat, insa, sa nege ca Stroe ar fi fost mustrat: "Nu s-a apucat nimeni sa-l certe pe ministrul de Interne in legatura cu noul Cod Rutier. Am avut cu el o discutie amanuntita si am convenit ca proiectul, in forma sa cea noua, sa nu fie introdus pe ordinea de zi a guvernului pentru a lasa si mai mult timp pentru dezbateri in societate, de catre cei interesati".

Alte lucruri discutate in cadrul sedintei PNL au fost proiectul Rosia Montana, noul Cod Silvic, bugetul pe 2014 si temele pe care va merge PNL la discutarea acestuia.

PNL ramane contra proiectului Rosia Montana

Presedintele PNL a spus ca, inca o data, s-a hotarat mentinerea deciziei de a vota impotriva proiectului Rosia Montana in Parlament.

"PNL va vota impotriva proiectului de lege referitor la Rosia Montana, dar parlamentarii PNL vor participa la dezbatere in plen si la Comisia mixta Senat- Camera Deputatilor".

Privitor la discutiile despre buget, Crin Antonescu a spus ca PNL va aborda in cadrul USL tema reducerii contributiilor sociale la bugetul de stat cu 3 puncte procentuale.

Crin Antonescu a povestit si faptul ca i-a indemnat pe colegii din conducerea PNL sa il felicite pe Victor Ponta de ziua lui. "Am cerut acordul colegilor din conducerea PNL pentru a-i transmite si in numele lor 'La multi ani!' domnului premier Victor Ponta. Eu am facut-o deja inca din cursul diminetii", a spus Crin Antonescu.

Citeste si:
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...