Antonescu: Asa nu se mai poate! Iata conditia ca PNL sa ramana in Guvern

Luni, 17 Februarie 2014, ora 15:32
4243 citiri
Antonescu: Asa nu se mai poate! Iata conditia ca PNL sa ramana in Guvern
Foto: Arhiva Ziare.com

Crin Antonescu a declarat, luni, la iesirea de la noile negocieri esuate din cadrul USL, ca daca premierul nu accepta propunerile USL, este liber sa isi faca alt Guvern in afara USL, "cu alti ministri sau cu oameni de pe strada".

"Sunt doua variante: una in care premierul tine cont de propunerile legitime sau cea in care construieste un alt Guvern, care este in afara USL", a declarat liderul liberalilor, adaugand ca uniunea nu se rupe, dar "nici asa nu se poate".

Totodata, presedintele Senatului i-a cerut premierului sa ia o decizie mai repede, deoarece Guvernul se afla intr-o situatie de criza, daca Ponta nu se hotaraste.

Blocajul in USL continua Antonescu nu cedeaza: Conditia ca PNL sa ramana in Guvern - LIVE

"In lgatura cu USL, lucrurile sunt clare. Noi avem un mandat clar formulat in BPN al PNL, cu ministri, viceprimier, care presupoune trecerea prin Parlament pentru o modificare procedurala.

Aceasta este singura noastra propunere, nu avem ce negocia atat timp cat propunerea facuta a fost acceptata, nu avem cum sa acceptam o varianta in care sa apara posturi noi, si asa Guvernul este prea mare.

Nu putem sa acceptam, i-am spus ca noi alte propuneri nu facem, cert este ca premierul trebuie sa ia o decize mai repede, cert este ca suntem intr-o situatie de criza in Guvern", a mai spus Antonescu, adaugand ca propunerea liberalilor se incadreaza in regulament.

"Sa nu se afle in aceeasi eroare ca domnul Basescu si sa traga de timp"

De asemenea, Crin Antonescu a apreciat ca Victor Ponta trebuie sa decida mai repede "daca vrea guvern cu liberalii" si sa se faca modificarea prin Parlament pentru asta. Mai mult, presedintele PNL a spus ca "spera ca Victor Ponta sa nu se afle in aceeasi eroare ca Traian Basescu", crezand ca "daca trage de timp o sa apara tulburari in PNL".

"Domnul Ponta conditioneaza acest demers procedural de aparitie a unui nou post de vicepremier, lucru pe care noi il gasim inacceptabil. Pentru ca nu ne face domnul Ponta un favor venind in Parlament.

Domnul Ponta are a decide daca face ceva cu posturile vacante. Trebuie sa ia o decizie. Nu noi, dumnealui trebuie sa ia o decizie", a mai spus Crin Antonescu.

Primul semn de pace in USL: Ponta renunta la Constantin, Iohannis vicepremier pe Finante

Liderii USL s-au intalnit, luni, pentru a decide daca schimba structura Guvernului si in ce mod, astfel incat Klaus Iohannis, propunerea PNL pentru functia de ministru de Interne sa poata fi si vicepremier.

Negocierile dintre PNL si PSD au inceput inca de saptamana trecuta, dar au esuat, liberalii nefiind de acord cu formula de patru vicepremieri propusa de Victor Ponta si nici cu numirea lui Daniel Constantin intr-o functie de vicepremier, astfel incat fiecare partid de la guvernare sa aiba vicepremierul ei.

Anterior, cu o zi in urma, liberalii s-au reunit intr-o sedinta ce a durat aproape cinci ore si in care s-ar fi luat in calcul iesirea PNL de la guvernare.

#Crin Antonescu Ponta negocieri, #Klaus Iohannis vicepremier USL, #negocieri Ponta Antonescu Iohannis , #PNL