Antonescu, atac dur la Boc: Aveti un fuhrer, cine nu e de acord e dusmanul poporului

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 11:06
2711 citiri
Antonescu, atac dur la Boc: Aveti un fuhrer, cine nu e de acord e dusmanul poporului
Foto: TVR Info

Crin Antonescu, liderul Partidului National Liberal (PNL), a sustinut un discurs dur in Parlament, cu ocazia motiunii de cenzura depuse in urma asumarii raspunderii pe legea comasarii alegerilor.

Acesta a declarat ca premierul Emil Boc si Partidul Democrat-Liberal au o filosofie politica antidemocratica si ca angajarea raspunderii pe comasarea alegerilor reprezinta o incercare de a lovi in sistemul democratic asumata explicit.

"Ce ne spune noua astazi clar primul-ministru? E bine sa alegem cat mai rar. Campanii electorale, afirma domnia sa, cu valoare de principiu, sunt niste dezbateri sterile si de evitat.

Cineva, afirma domnia sa, adica cei care guverneaza acum, au stabilit ce este bine pentru natiune si, ca atare, toti, fara sa mai dezbatem, fara sa mai facem alegeri, trebuie sa ne aliniem, cum spune domnia sa - putere, Opozitie, administratie centrala, administratie locala, acestor obiective stabilite de vointa puterii", a declarat Crin Antonescu.

Antonescu a continuat prin a spune ca premierul a facut declaratii "leniniste", "fasciste si antidemocratice".

"Nu exista, domnule prim-ministru, in 20 de ani de democratie, in Romania, 22 de ani care se implinesc, cumva, astazi, nu exista nicio afirmatie mai raspicat leninista in ideea minoritatii constiente decat aceea pe care dumneavoastra, astazi, o faceti. Nu exista in 22 de ani o explicatie mai raspicat fascista si antidemocratica decat aceea pe care dumneavoastra o faceti.

Dumneavoastra aveti un Fuhrer. Dumneavoastra aveti la dispozitie un popor. Dumneavoastra stiti ce trebuie si ce nu trebuie sa faca natiunea. Dumneavoastra stiti cine e responsabil si cine nu. Dumneavoastra stiti ca cine nu e de acord e dusmanul poporului si, ca atare, nu mai

avem nevoie de alegeri, de cheltuieli si de trasnaile de campanii electorale", a declarat Crin Antonescu de la tribuna Parlamentului.

Acesta a continuat prin a spune ca argumentul lui Emil Boc, potrivit caruia comasarea alegerilor ar duce la o reducere a cheltuielilor, nu se sustine.

Motiunea de cenzura, la vot: Stegulete gaurite, banderole tricolore si bannere obscene

"Resping, in numele colegilor mei din Partidul National Liberal si din Uniunea Social Liberala, resping ferm aici intr-un parlament in care inca ne mai putem pronunta, ideea ca dificultatile economice, oricat de mari, se infrunta sau se rezolva prin diminuarea democratiei. Dimpotriva. Resping ideea ca o simplificare si o diminuare a procesului electoral, incluzand campania electorala, competitie politica si alegeri libere si corecte ar fi solutii pentru ceva, cu atat mai putin pentru o criza economica", a spus Crin Antonescu.

Liderul liberal a adaugat ca, desi criza economica este reala, in nicio tara nu s-a renuntat la parti din procesul electoral, iar reducerile de cheltuieli s-ar face mai curand prin alegeri anticipate si schimbarea actualei puteri.

Motiunea de cenzura nr 10, la dezbatere si vot

Parlamentul voteaza joi motiunea de cenzura "Dupa 22 de ani, democratia in pericol", a zecea de cand Emil Boc este premier.

Motiunea a fost depusa de USL dupa ce Guvernul si-a angajat raspunderea pe legea privind comasarea alegerilor in 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#Crin Antonescu, #Antonescu Boc fuhrer, #Antonescu dusman popor, #Antonescu motiune , #PNL