Antonescu: Basescu o sa dea vina pe mogulii din presa si pentru esecul Schengen (Video)

Miercuri, 22 Decembrie 2010, ora 13:50
2995 citiri
Antonescu: Basescu o sa dea vina pe mogulii din presa si pentru esecul Schengen (Video)
Foto: Antena 3

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca nu ar fi mirat daca presedintele Traian Basescu ar invinui mogulii de presa pentru amanarea intrarii Romaniei in spatiul Schengen.

"Romania nu mai are politica externa. Astazi, presedintele si 'asociatii' lui pot da vina pe Franta, Germania, pe Parlament, CSM sau Opozitie. Nu m-ar mira sa dea vina pe moguli (...) Presedintele se ocupa cu descrierea opozantilor politici in termeni zoologici. E ocupat cu intrigi si dispute cu mogulii care nu-l lauda de dimineata pana seara", a spus liderul PNL intr-o conferinta de presa.

Liberalul a apreciat ca anuntul Frantei si Germaniei privind amanarea intrarii Romaniei in spatiul Schengen reprezinta cel mai grav esec al Romaniei pe politica externa, iar seful statului este incapabil sa isi asume un esec.

"Inca o data, iata dovada ca Basescu nu este la inaltimea responsabilitatilor constitutionale si nu este capabil sa isi asume un esec, cel mai grav esec pe politica externa din ultimii 21 de ani", a continuat Antonescu.

De asemenea, presedintele PNL sustine ca amanarea aderarii nu este doar esecul lui Basescu, prin prisma atributiilor sale de presedinte, ci apartine si PD-L si ministerului condus de Baconschi .

"E clar ca acest verdict extrem de dur si nedrept este un certificat de evaluare a credibilitatii pe care autoritatile romanesti cele mai inalte, reprezentate de Basescu, l-au primit din partea comunitatii europene. Asta ne arata cine este sau nu este presedintele Romaniei si ministrul de Externe ori cine este sau nu este PD-L la nivelul familiei europene", a adauga Crin Antonescu.

"Romania nu merita sa intre in Uniunea Europeana"

"Putem sa avem frustrari legate de decizia Guvernelor straine. Dar e bine sa ne intrebam un singur lucru: atunci cand Romania a fost primita in UE, era calificata si pregatita sa faca parte din UE? Eu cred ca nu. Trebuie sa admitem ca atunci ni s-a dat un bonus de increderecare astazi este retras pentru ca, in continuare, institutiile publice nu functioneaza cum ar trebui", a subliniat presedintele liberalilor.

Liderul partidului liberal atribuie Puterii vina amanarii aderarii la spatiul Schengen, iar Traian Basescu detine, de un an, singur puterea in Romania.

"Daca e sa cautam explicatii politice pentru esecul Romaniei, ele nu pot fi gasite decat in zona de responsabilitate a Puterii. Traian Basescu detine, de cel putin un an, singur puterea in tara asta", a mai spus Antonescu.

Bilantul pe 2010

In incercarea de a face un bilant al realizarilor din 2010, liberalul a apreciat ca acest an a fost "cel mai prost din ultimii 21 de ani".

"Ce-am facut atunci (n.r. - Revolutie) cu libertatea dobandita, noi, cei care am avut sansa de a ne schimba viata si de a construi pentru generatiile viitoare? Suntem la capatul unui an foarte prost pentru viata politica, pentru viata publica si pentru economie. 2010 a fost, cu siguranta, cel mai prost an din cei 21 care s-au scurs de la marea schimbare politica si sociala Un an mizerabil pentru economie, statul de drept si pentru politica externa a Romaniei", a conchis Antonescu.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Crin Antonescu PNL, #Antonescu Basescu, #antonescu Schengen , #PNL