Chiliman, schimbat din fruntea PNL Bucuresti, la propunerea lui Antonescu

Luni, 09 Aprilie 2012, ora 12:54
6419 citiri
Chiliman, schimbat din fruntea PNL Bucuresti, la propunerea lui Antonescu

Presedintele PNL Bucuresti, Andrei Chiliman, a fost schimbat din functie de Biroul Politic Central al partidului, la propunerea liderului Crin Antonescu, din cauza divergentelor legate de desemnarea candidatilor la alegerile locale din Bucuresti.

Alaturi de el au fost schimbati si presedintii PNL de la Sectoarele 2 si 4, Dan Cristian Popescu, respectiv Geani Dinu, conform unor informatii pe surse.

Antonescu a facut aceasta cerere in sedinta Biroului Politic Central, din cauza faptului ca cei 3 insista sa sustina candidatii PNL in aceste sectoare, desi in ele ar trebui sa candideze reprezentanti ai PC si PSD, informeaza Digi 24.

BPC a votat decizia cu 18 voturi pentru si 6 impotriva. UPDATE Hotararea de schimbare din functie a lui Chiliman a fost confirmata de Comitetul Executiv National al PNL, cu 36 de voturi pentru, 8 impotriva si 6 abtineri.

Presedinte interimar al PNL Bucuresti a fost numit deputatul Eugen Nicolaescu, care e parlamentar de Calarasi. Adrian Neacsu e inlocuitorul lui Popescu la Sectorul 2, iar Daniel Chitoiu al lui Dinu la Sectorul 4.

Divergentele pornesc de la faptul ca Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, i-ar fi sprijinit pe Dan Popescu, cel care se promoveaza intens pentru o candidatura la Sectorul 2, si Geani Dinu, care s-a opus sustinerii lui Cristian Popescu Piedone de la PC pentru un nou mandat la Sectorul 4. Dan Cristian Popescu a inceput deja campania electorala, cu afise si bannere uriase in Sectorul 2, desi legea ii interzice sa faca asta, cu pana la o luna inainte de alegeri. El apare in afise alaturi de fostul premier Calin Popescu Tariceanu, care a fost convocat de urgenta la Comitetul Executiv, pentru a da explicatii.

Andrei Chiliman va sustine o conferinta de presa pe aceasta tema, la sediul PNL Bucuresti, de la ora 18.00.

Conflictul dintre Chiliman si Antonescu e unul mai vechi, de cand USL a decis sa-l sustina pentru Primaria Capitalei pe Sorin Oprescu.

Andrei Chiliman a fost unul dintre principalii sustinatori ai lui Crin Antonescu in cursa pentru castigarea presedintiei PNL, insa relatiile dintre ei s-au racit dupa anul 2009.

Citeste si:
Mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia sărbătorii evreiești Hanuca
Mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia sărbătorii evreiești Hanuca
Tradiţia de Hanuca, transmisă de-a lungul generaţiilor, întăreşte în sufletele membrilor comunităţii evreieşti din România şi de pretutindeni credinţa şi speranţa, a transmis...
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Deputatul liberal Gheorghe Pecingină şi secretar general adjunct al PNL a anunţat sâmbătă, 27 noiembrie, că va prelua patrimoniul organizaţiei PNL Sector 3. El a adăugat că povestea...