Antonescu, confuz. Ce a uitat liderul PNL

Luni, 13 Februarie 2012, ora 11:33
8526 citiri
Antonescu, confuz. Ce a uitat liderul PNL

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a facut doua confuzii la conferinta de presa de luni, cand a anuntat ca USL pune patru conditii pentru a renunta la boicotul parlamentar.

Prima dintre ele a fost aceea ca a uitat ceea ce reprezentantii USL si chiar el sustinusera cu vehementa, ca protestul parlamentar nu e o greva, ci un boicot, iar a doua, cea in care a cerut schimbarea din functia de conducere a deputatului PDL Sever Voinescu. Singura problema fiind aceea ca Voinescu nu mai detine vreo functie de conducere.

USL nu merge la consultari

"Da, greva parlamentara a Uniunii Social Liberale continua - exista patru conditii sub care putem sa discutam(...) Cand vor accepta sa scoata Parlamentul din zona bataii de joc, vom participa - cand vor respecta rolul de legiuitor al Parlamentului, nu cu asumari, nu cu ordonante de urgenta. In Parlament, toate actiunile tipice acestui for sa se desfasoare normal (...) parlamentarii nu sunt marionete", a mai acuzat Antonescu.

Voinescu sa fie schimbat, dar din ce functie?

Presedintele PNL a mai facut o confuzie majora cand a enumerat a treia conditie - cea ca deputatii PDL Roberta Anastase si Sever Voinescu sa renunte la functiile de conducere din Parlament. Antonescu a uitat ca, in timp ce Anastase e inca presedintele Camerei Deputatilor, Voinescu nu mai ocupa nicio functie de conducere de mai bine de un an, el renuntand la pozitia de secretar al Camerei Deputatilor din ianuarie 2011.

"Cerem sanctionarea furtului din Parlament - inlocuirea Robertei Anastase si a lui Sever Voinescu din pozitiile de conducere din Parlament", a spus Antonescu luni.

A patra conditie e cea legata de recunoasterea unui partid neparlamentar, UNPR, ca grup constituit in Parlament.

De ce nu vrea USL consultari

Liderii Uniunii Social Liberale au anuntat, luni, ca nu vor merge la consultarile cu partidele parlamentare cerute de presedintele Traian Basescu pe tema functionarii Parlamentului si a tratatului de stabilitate financiara semnat de 25 de state UE.

"Presedintele n-are rost sa faca consultari, actiunile noastre trebuie sa fie indreptate spre ajutorarea a zeci de mii de cetateni", a declarat presedintele PNL, Crin Antonescu.

"Trebuie sa facem ceva - precizez doar ca nu subiectele propuse de presedinte sunt pentru noi subiecte de agenda, ci aceste mari dificultari prin care cetatenii trec. Suntem in legatura cu alesii nostri locali (...) Al doilea motiv e ca la ultima runda atitudinea a fost inacceptabila din partea presedintelui. Nu am fost informati nici in legatura cu numele celui pe care intentiona sa-l desemneze ca premier.

Pozitia noastra e clara, publica si in legatura cu acordul fiscal - presedintele stie", a mai spus liderul PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Antonescu confuzii greva Voinescu, #Antonescu greva inlocuire Voinescu , #PNL