Antonescu: In locul lui Patriciu, mi-as da demisia din PNL - Voiculescu, personaj pozitiv

Luni, 30 Mai 2011, ora 23:30
5928 citiri
Antonescu: In locul lui Patriciu, mi-as da demisia din PNL - Voiculescu, personaj pozitiv
Foto:B1 TV

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus luni seara ca si-ar da demisia din acest partid, daca ar fi in locul lui Dinu Patriciu si ar scrie lucrurile pe care acesta le scrie despre formatiunea politica din care face parte.

"Daca as scrie ca Dinu Patriciu lucrurile pe care le scrie despre partidul al carui membru as fi, mi-as da demisia", a declarat Antonescu la emisiunea Evenimentele Zilei, de la B1 TV.

Intrebat unde s-a produs ruptura fata de un om cu care avea o prietenie cunoscuta si care a fost printre putinii invitati la nunta sa, Antonescu a precizat ca, din partea sa, sunt lucruri de nivel personal, referitor la faptul ca a fost urmarit de ziaristii lui Patriciu, dar ca, pentru acesta, a contat modul in care conduce el PNL.

"Din punctul meu de vedere s-a surpat in momentul in care am putut sa vad ca, cu ghilimele de rigoare, securistii domnului Basescu se calca pe picioare cu securistii domnului Patriciu la usa blocului meu si-mi pozeaza copilul, nu o data, ci de patru ori.

La domnul Patriciu-modul in care am vazut conducerea partidului, componenta partidului", a explicat liderul PNL.

El a mai adaugat ca si relatia sa cu Dinu Patriciu, si cea a lui Calin Popescu Tariceanu, a fost una pe picior de egalitate si ca niciodata magnatul nu a dictat politica PNL.

Despre relatia cu Ponta si scorul USL

Crin Antonescu s-a aratat convins ca USL va lua nu 50% din voturi, ci peste 60% la alegerile din 2012 si spune ca relatia sa personala cu Victor Ponta a contat mult in bunul mers al acestei constructii.

"Relatia personala conteaza foarte mult - relatia politica, pentru ca altfel nu ne-am cunoscut (...) Trebuie sa spun ca o schimbare de conducere in PSD ar genera multe probleme - o alianta cu un PSD condus de Victor Ponta a fost mult mai usor de pus in practica decat cu unul din liderii sai traditionali.

De cand am construit aceasta alianta, multe din vederile sale s-au transformat -urmeaza o perioada de transformari serioase si cu PNL si cu PSD.

Discutam ca Victor Ponta e un lider al PSD care renunta definitiv la principiile etatiste ale statului(...) Nu din alianta asta neaparat PSD renunta. Evolutia PSD face posibila aceasta alianta", a mai spus Antonescu.

El a aparat si alianta cu Dan Voiculescu, pe care l-a numit "un personaj pozitiv".

"In contextul politic actual, Dan Voiculescu e un personaj pozitiv si n-am nicio retinere sa ma aliez cu Dan Voiculescu", a subliniat presedintele PNL.

Liderul liberal crede ca PNL devine "o nuca mai tare" prin crearea USL si ca prestigiul sau creste astfel.

"Cred ca prestigiul PNL a sporit prin aceasta alianta. Este o nuca mai mare si mai tare. Prestigiul sau e dat de masura in care poate sa raspunda unor obiective istorice".

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Antonescu Patriciu demisie, #Antonescu Patriciu , #PNL
Comentarii
Poza Baconschi
Baconschi
rank 5
Crin Antonescu are cele mai mari sanse de a castiga Presedintia Romaniei impotriva oricarui contracandidat propus de mizeria portocalie PDL
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
"Povesteste, Bastus !" - "In nemernicia mea, ca un caine turrbat, am muscat mana care m-a hranit !"