Antonescu despre imaginile cu Emil Boc: Ar fi fost mai intelept sa nu intervin, dar nu regret

Marti, 14 Februarie 2012, ora 23:03
5953 citiri
Antonescu despre imaginile cu Emil Boc: Ar fi fost mai intelept sa nu intervin, dar nu regret

Presedintele PNL Crin Antonescu sustine ca ar fi fost mai intelept sa nu intervina telefonic in cadrul unei emisiuni care a prezentat luni noapte imagini cu Emil Boc in timp ce se schimba de haine, dar nu regreta ca a facut-o, pentru ca a avut o atitudine corecta fata de subiect.

"Avand in vedere modul in care se poate interpreta asa ceva, dupa cum am vazut, desigur ca ar fi fost mai intelept sa nu intervin in acea emisiune. Cu asta nu am niciun fel de problema sa fiu de acord. De regretat, nu regret pentru ca nu am facut nicio afirmatie nepotrivita, am avut cred o atitudine corecta despre faptul in sine, categoric fata de Emil Boc", a spus Antonescu, la B1Tv.

Liderul PNL a explicat cum a ajuns sa intervina in direct in cadrul emisiunii lui Dan Capatos, in care s-au difuzat imagini cu Emil Boc gol. Antonescu a povestit ca a fost sunat si invitat in emisiunea respectiva, dar a refuzat intrucat indiferent care ar fi subiectul nu este genul de show la care sa ia parte.

Liberalul a relatat ca nu a fost informat decat ca subiectul este politic, dar fara sa i se precizeze despre cine este vorba sau despre ce ipostaza. El le-a promis realizatorilor emisiunii lui Capatos ca poate fi sunat si, in functie de subiectul care va fi dezvaluit, va face cateva comentarii.

Crin Antonescu a mentionat ca, la momentul in care a intrat in direct, prin telefon, in cadrul emisiunii, nu o urmarise si nu stia ce anume se difuzase.

Presedintele PNL a mentionat ca nu are de adaugat decat ceea ce a spus si in cadrul emisiunii respective, anume ca este "un lucru inacceptabil", ca nu este vorba de un scandal in jurul lui Emil, "care nu are niciun fel de vina si care nu a facut absolut nimic nepotrivit".

El a mai relatat ca ar putea fi o problema totusi cea care tine de "securitatea in toate sensurile a unui demnitar de asemenea rang, care ar trebui protejat de SPP sau cine se ocupa inclusiv de asemenea agresiuni". "Asta este tot, nu m-am hlizit pe seama lui Emil Boc, nu am incurajat asa ceva", a adaugat Antonescu, aratandu-se deranjat de insistenta jurnalistilor de a discuta despre participarea sa la emisiunea lui Dan Capatos.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a primit 20 de sesizari de la telespectatori dupa ce postul Antena 1 a difuzat imagini cu fostul premier Emil Boc dezbracat in vestiarul unei sali de fitness, a declarat presedintele CNA, Rasvan Popescu.

"In baza acestor reclamatii, s-a dispus un raport de minitorizare. Cazul va intra pe ordinea de zi la una dintre sedintele viitoare ale CNA, foarte probabil chiar joi, daca vor fi intocmite toate documentele necesare. Pana atunci, trebuie sa realizam raportul de monitorizare si analiza juridica, prin prisma careia se vor propune incadrarea si cuantumul amenzii ce ar putea fi dictata", a mai spus Popescu.

Potrivit presedintelui CNA, un astfel de caz poate fi privit din perspectiva protectiei demnitatii umane si a dreptului la propria imagine.

Imaginile cu Boc au fost difuzate in mai multe randuri in emisiunea "Un show pacatos" de luni seara.

In imaginile realizate, foarte probabil, cu un telefon mobil, fostul premier este surprins gol in timp ce se schimba de haine.

#Crin Antonescu Boc, #Antonescu Boc dezbracat , #PNL