Antonescu, despre revenirea lui Tariceanu: Un fugar decazut, o sluga a PSD, nu ne face noua congres

Joi, 22 Mai 2014, ora 13:20
7794 citiri
Antonescu, despre revenirea lui Tariceanu: Un fugar decazut, o sluga a PSD, nu ne face noua congres
Foto: ziuaconstanta.ro

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca va fi analizata situatia creata de inscrierea lui Calin Popescu Tariceanu in partid abia dupa alegerile de duminica, dar a spus despre acesta ca e un "fugar decazut, o sluga a PSD-ului, care nu ne face noua congres".

"Oare vine si cu Iliesiu sau l-a lasat dobanda pentru cat a stat la PSD", s-a intrebat presedintele PNL, care a tinut sa spuna jurnalistilor "v-am raspuns cu generozitate la un subiect minor".

Seful PNL Satu Mare: Nu accept reprimirea lui Tariceanu in partid

"Este posibil sa se fi inscris, pentru ca exista un val de reinscrieri in partid", a admis Crin Antonescu posibilitatea sa il aiba din nou coleg pe fostul premier liberal.

"Cand esti presedinte al Senatului si nu e clar ce membru al carui partid esti, cred ca trebuie sa iesi din politica", si-a continuat Antonescu ironiile la adresa lui Tariceanu despre care a spus ca nu l-ar primi in PNL, "chiar daca sunt un bun crestin si orice oaie ratacita trebuie reprimita".

Presedintele PNL a recunoscut ca la Satu Mare s-ar putea sa existe oameni in organizatia locala care actioneaza de partea fostului presedinte al partidului.

Tariceanu revine in PNL: Demisia a fost un gest extrem de protest

"S-ar putea ca acolo sa fie reprimit", a spus Crin Antonescu si a facut speculatii privind faptul ca Ovidiu Silaghi ar putea avea niste rude in organizatia PNL locala.

"Probabil mai multi oameni ai PSD-ului din partidul nostru nu vor mai fi in partid", a aratat Antonescu ce are de gand sa faca dupa alegeri, cand se va face bilantul campaniei.

"Dar de validarea lui Tariceanu ne vom ocupa dupa alegeri", a spus presedintele PNL, insistand si pe faptul ca nu ii este frica de nicio provocare in cadrul partidului.

"Credeam ca s-a vazut ca mie nu mi-e frica de congrese. Am organizat niste congrese la viata mea. Insa nu avem nevoie ca un fugar decazut, o sluga a PSD-ului, sa ne faca noua congres", a spus Crin Antonescu.

Calin Popescu si-a dat demisia din PNL pe data de 26 februarie 2014, in urma deciziei PNL de a iesi din USL si de la guvernare, decizie motivata de refuzul PSD de a-l numi pe Klaus Iohannis vicepremier in Guvernul Ponta.

Tariceanu isi face partid: Candidez si la presedintie, sigur il inving pe Antonescu (Video)

Din acel moment, Calin Popescu Tariceanu s-a declarat un adept al reintoarcerii PNL in cadrul USL, a dezvaluit ca isi va face o platforma liberala sau chiar un partid liberal si a participat la discutii intense cu premierul Victor Ponta, care a ajuns sa vorbeasca despre fostul premier liberal ca despre un posibil candidat la presedintie.

Ulterior, Crin Antonescu si-a dat demisia din functia de presedinte al Senatului, iar in locul sau a fost propus de PSD pentru a doua functie in stat Calin Popescu Tariceanu, functie pe care a si obtinut-o si o detine in acest moment.

Saptamana trecuta, prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, declara ca fostul lider liberal Calin Popescu Tariceanu va reveni in PNL si ca, daca acest lucru se va intampla, nu ar avea "nicio problema" sa voteze pentru o eventuala reintoarcere a acestuia in partid.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Crin Tariceanu inscriere PNL, #Crin Tariceanu fugar decazut sluga, #Crin Tariceanu sluga PSD , #PNL