Antonescu, despre Rosia Montana: Parlamentul nu va vota o lege sub acest gen de amenintari (Video)

Miercuri, 11 Septembrie 2013, ora 18:53
2463 citiri
Antonescu, despre Rosia Montana: Parlamentul nu va vota o lege sub acest gen de amenintari (Video)
Foto: Arhiva

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, ca Parlamentul "nu va vota niciodata o lege" sub amenintarea Gabriel Resources, investitorul in proiectul minier de la Rosia Montana, ca ii va cere statului roman despagubiri de aproximativ patru miliarde de dolari daca proiectul va fi respins.

"Parlamentul nu va vota niciodata o lege sub acest gen de amenintari. Eu am fost reticent de cand am auzit ca sunt vehiculate asemenea idei. Ele au aparut nu de cand discutam despre Rosia Montana, ci la o ora dupa ce eu am anuntat ca un partid (PNL - n. red.) nu va vota acest proiect. Dar n-am nicio legatura si nicio obligatie pentru firma canadiana", a precizat Antonescu.

Liberalii au votat - nu sustin proiectul Rosia Montana

Intrebat daca exista vreo clauza potrivit careia societatea ar fi indreptatita sa ceara despagubiri, co-presedintele USL a afirmat ca nu se pricepe si ca nu a avut niciodata vreun contact cu Gabriel Resources.

"De unde sa stiu eu pe ce se poate baza o cerere de despagubire? Statul nu a incheiat contract cu nimeni, nici PNL, nici ministrii. Nu sunt avocat, nu ma pricep, nu am avut in viata mea vreun contact cu aceasta companie.

Parlamentul e format din parlamentari care sunt chemati sa voteze intr-un fel sau altul pe un proiect. E vorba de corporatii mari, de interesa mari, dar Parlamentul acestei tari si acesta tara se bucura de suveranitate independenta. E incorect sa vehiculam o amenintare pentru a influenta votul Parlamentului", a mentionat el.

Referitor la protestul minerilor de la Rosia Montana, care cer sa stea de vorba cu Crin Antonescu sustinand ca, in calitate de sef al Senatului, este vinovat pentru aceasta situatie, liderul liberalilor a spus ca nu vede de c ear fi el vinovat in calitatea de sef al Senatului.

Directorul Gabriel Resources ridica miza: Despagubiri de 4 miliarde de dolari pentru Rosia Montana

Declaratiile lui Antonescu au venit in contextul in care compania Gabriel Resources a anuntat, miercuri, ca va da in judecata statul roman daca Parlamentul va respinge saptamana viitoare proiectul minier de la Rosia Montana, iar pagubele cerute vor fi in jur de patru miliarde de dolari.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură la președinție: ”Nu îmi este frică de nimeni”
Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură la președinție: ”Nu îmi este frică de nimeni”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a vorbit vineri seară, 8 decembrie, despre alegerile din 2024. Edilul a declarat că principalul său contracandidat la alegerile locale din 2024 va...
Miza majoră a PNL în 2024: ”Va garanta respectul de care se bucură România în Europa şi în lume”
Miza majoră a PNL în 2024: ”Va garanta respectul de care se bucură România în Europa şi în lume”
Secretarul general al PNL, Lucian Bode, i-a îndemnat pe liberali vineri, 8 decembrie, la implicare maximă pentru câștigarea alegerilor din 2024. El a declarat la Slatina, la întâlnirea...
#Crin Antonescu Rosia Montana, #Crin Antonescu despagubiri Rosia Montana, #Crin Antonescu Gabriel Resources , #PNL