Antonescu, despre Rosia Montana: Parlamentul nu va vota o lege sub acest gen de amenintari (Video)

Miercuri, 11 Septembrie 2013, ora 18:53
2463 citiri
Antonescu, despre Rosia Montana: Parlamentul nu va vota o lege sub acest gen de amenintari (Video)
Foto: Arhiva

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, ca Parlamentul "nu va vota niciodata o lege" sub amenintarea Gabriel Resources, investitorul in proiectul minier de la Rosia Montana, ca ii va cere statului roman despagubiri de aproximativ patru miliarde de dolari daca proiectul va fi respins.

"Parlamentul nu va vota niciodata o lege sub acest gen de amenintari. Eu am fost reticent de cand am auzit ca sunt vehiculate asemenea idei. Ele au aparut nu de cand discutam despre Rosia Montana, ci la o ora dupa ce eu am anuntat ca un partid (PNL - n. red.) nu va vota acest proiect. Dar n-am nicio legatura si nicio obligatie pentru firma canadiana", a precizat Antonescu.

Liberalii au votat - nu sustin proiectul Rosia Montana

Intrebat daca exista vreo clauza potrivit careia societatea ar fi indreptatita sa ceara despagubiri, co-presedintele USL a afirmat ca nu se pricepe si ca nu a avut niciodata vreun contact cu Gabriel Resources.

"De unde sa stiu eu pe ce se poate baza o cerere de despagubire? Statul nu a incheiat contract cu nimeni, nici PNL, nici ministrii. Nu sunt avocat, nu ma pricep, nu am avut in viata mea vreun contact cu aceasta companie.

Parlamentul e format din parlamentari care sunt chemati sa voteze intr-un fel sau altul pe un proiect. E vorba de corporatii mari, de interesa mari, dar Parlamentul acestei tari si acesta tara se bucura de suveranitate independenta. E incorect sa vehiculam o amenintare pentru a influenta votul Parlamentului", a mentionat el.

Referitor la protestul minerilor de la Rosia Montana, care cer sa stea de vorba cu Crin Antonescu sustinand ca, in calitate de sef al Senatului, este vinovat pentru aceasta situatie, liderul liberalilor a spus ca nu vede de c ear fi el vinovat in calitatea de sef al Senatului.

Directorul Gabriel Resources ridica miza: Despagubiri de 4 miliarde de dolari pentru Rosia Montana

Declaratiile lui Antonescu au venit in contextul in care compania Gabriel Resources a anuntat, miercuri, ca va da in judecata statul roman daca Parlamentul va respinge saptamana viitoare proiectul minier de la Rosia Montana, iar pagubele cerute vor fi in jur de patru miliarde de dolari.

Citește și:
Ministrul Turismului, despre al treilea eșec al promovării României prin influenceri: „Nu s-au prezentat”
Ministrul Turismului, despre al treilea eșec al promovării României prin influenceri: „Nu s-au prezentat”
Ministrul Turismului, Daniel Cadariu a declarat luni, 5 decembrie, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, despre promovarea României prin influenceri, că nu s-a putut finaliza o achiziţie...
Ministrul Muncii nu se grăbește cu supraimpozitarea pensiilor speciale: „Nu am avut încă această discuție”
Ministrul Muncii nu se grăbește cu supraimpozitarea pensiilor speciale: „Nu am avut încă această discuție”
Ministrul Muncii Marius Budăi a afirmat că încă nu a fost o discuţie privind supraimpozitarea pensiilor speciale, neexistând prevederi în acest sens în PNRR, doar un articol care...