Antonescu, despre Schengen: Olanda nu va fi un obstacol pentru aderarea in etape a Romaniei

Marti, 26 Februarie 2013, ora 22:26
3030 citiri
Antonescu, despre Schengen: Olanda nu va fi un obstacol pentru aderarea in etape a Romaniei
Foto: Arhiva

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, marti, ca esenta discutiei despre Schengen cu premierul olandez Mark Rutte este ca Guvernul olandez nu va lega MCV de Schengen si ca nu va fi un obstacol pentru trecerea Romaniei in zona de circulatie libera din Europa.

"Am vazut, cred, un pas decisiv si la premierul olandez in ideea ca Olanda sa nu se mai constituie intr-un obstacol, intr-un vot impotriva intrarii Romaniei in Schengen in formula compromisului polonez, acela de a intra intr-o prima etapa doar in ceea ce priveste frontierele aeriene si maritime (...)

In legatura cu raportul MCV si, de fapt, cu situatia justitiei in Romania, i-am facut o prezentare si am avut in legatura cu asta un dialog aplicat cu premierul olandez. Esentiale sunt doua lucruri. Unu: Olanda si Guvernul Olandei despart cele doua lucruri, raportul MCV si capitolul tehnic necesar aderarii la Schengen si, de asemenea, ca Olanda nu va fi un obstacol, repet, in calea aderarii", a declarat Antonescu despre intrevederea de luni, de la Amsterdam, cu premierul liberal al Olandei.

PDL ii cere lui Ponta sa-l demita pe Corlatean pentru scandalul Olanda-MCV-Schengen

"Este semnificativ si aceasta este esenta discutiei, ca premierul si guvernul olandez nu vor lega raportul MCV de Schengen si, de asemenea, e foarte important in legatura cu MCV (...) pentru noi in perioada urmatoare existand preocuparea de a trimite inclusiv de la ministerul Justitiei informari mai detaliate partenerilor olandezi cu privire la aceasta situatie (...) Premierul Rutte insusi era cel care aprecia in deschiderea acestei discutii ca raportul MCV, daca e sa discutam numai despre el, marcheaza oricum un progres", a mai afirmat Antonescu.

Macovei: Mona Pivniceru sa nu incerce sa scape de raspundere!

Liderul PNL a precizat ca i-a spus lui Rutte ca nu exista super-imunitate pentru parlamentarii romani si nici ministri penali in Guvernul USL.

"Am explicat, de pilda, ca nu exista in statutul parlamentarilor o super-imunitate, am explicat ca nu exista niciun caz de ministru in Guvernul Romaniei care sa se afle acolo in afara legii sau prin eludarea legii, am explicat faptul ca intarzierea numirii unor noi procurori nu este expresia unei lipse de vointa politica sau expresia unei franari a procesului de conturare a independentei justitiei. Am explicat ca in Romania avem o lupta dubla de dus: politicenii sa nu se mai amestece in Justitie si institutii ale sistemului judiciar sa nu mai faca prin intermediul acestor institutii politica", a punctat Antonescu.

Citește și:
Rafila, convins că Ciolacu va fi premier: ”Nu cred că se pune problema să nu se producă această schimbare”
Rafila, convins că Ciolacu va fi premier: ”Nu cred că se pune problema să nu se producă această schimbare”
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, susține că schimbarea de premier va avea loc cu siguranță, fiind parafată în cadrul protocolului care a stat la baza formării coaliției de...
Cum arată documentul care atestă că Sorin Cîmpeanu l-a dat în judecată pe Cristian Preda. Pârâtul: "Ceva este în neregulă"
Cum arată documentul care atestă că Sorin Cîmpeanu l-a dat în judecată pe Cristian Preda. Pârâtul: "Ceva este în neregulă"
Fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu a introdus o acțiune în justiție pe numele fostului europarlamentar Cristian Preda. Preda susține că a aflat de la un jurnalist că Sorin...
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza GuzganRozaliu_vrajitor
GuzganRozaliu_vrajitor
rank 5
Ultima etapă când soarele va deveni o roșie pitică, cam cât este