Antonescu, despre scrisoarea lui Chiliman: Era pregatita, este vorba de tradare

Sambata, 28 Iulie 2012, ora 09:03
6873 citiri
Antonescu, despre scrisoarea lui Chiliman: Era pregatita, este vorba de tradare
Foto: Arhiva

Presedintele interimar Crin Antonescu a declarat, vineri seara, ca primarul sectorului 1 Andrei Chiliman poate fi acuzat de tradare, in conditiile in care scrisoarea deschisa pe care a trimis-o in legatura cu protocolul incheiat de liderii USL cu reprezentantii unor organizatii ale societatii civile, prin care s-ar decide desfiintarea unor institutii ca DNA, CCR sau ANI, era pregatita dinainte, edilului trebuindu-i in conditii normale, "o saptamana sa compuna o scrisoare ca aia".

"De ce nu sunt eu liberal sau partidul meu in raport cu domnul Chiliman?! Deci daca in cursul campaniei electorale, la locale sau in cea care urmeaza, cea prezidentiala, un adversar politic al dumneavoastra o sa spuna 'Diaconescu, un demagog, se da Rolls-ul, plange de mila...'. Si la un moment dat spun ca 'L-am vazut pe Diaconescu aseara care punea la cale sa vanda tara la rusi'.

Antonescu: Locul lui Chiliman este in afara PNL (Video)

Pai daca iese un vicepresedinte din partidul dumneavoastra, un sef de organizatie, iese el la TV in penultima zi, nu va intreaba nimic si scrie el o scrisoare si va pune el in vedere 'Domnule Diaconescu termina sa mai vinzi tara'. Cam ce crezi despre omul acela? Despre asta este vorba", a comentat Antonescu, la OTV.

El a aratat ca nu este vorba de disciplina partidului, ci de tradarea edilului liberal in "coniventa cu ceilalti".

Chiliman ii cere explicatii lui Chitoiu: Nu puneti interesul politicianist mai presus de interesul romanilor

"Dar nu este vorba de disciplina de partid. Este vorba de tradare, de tradarea in coniventa cu ceilalti, ca aceea era o scrisoare pregatita. Domnului Chiliman ii ia o saptamana sa compuna o scrisoare ca aia. A fost foarte prompt. (...) Sunt rau, sigur ca sunt rau. Domnule Diaconescu, nu este vorba de prietenie sau neprietenie. Aici e vorba de munca a sute de mii de oameni si e vorba de soarta a milioane de oameni.(...) Nu am spus ca este PDL-ist. Ca nenorocirea in tara asta nu sunt pedelisti. Nenorocirea in tara asta sunt tradatorii si oportunisti", a mai explicat presedintele interimar.

Reactia lui Antonescu vine dupa ce Andrei Chiliman a trimis joi o scrisoare deschisa adresata presedintelui interimar al PNL, Daniel Chitoiu, prin care ii cerea acestuia sa explice de ce semnatura sa apare pe un document semnat de USL reprezentantii unor organizatii ale societatii civile, "ce prevede desfiintarea unor institutii democratice fundamentale ale statului roman".

USL, de acord "in principiu" cu desfiintarea DNA, CCR, ANI si CNSAS - vezi documentul (Video)

"Ca simplu membru al partidului pe care il conduceti cu titlul interimar consider ca ne datorati explicatii mie si sutelor de mii de liberali din Romania cu privire la autenticitatea acestui protocol si, mai ales, cu privire la eventuala angajare a Partidului National Liberal in sustinerea unor masuri care sunt in contradictie flagranta cu principiile, valorile si programele politice asumate de noi inca de la reinfiintare, din decembrie 1989. Aceste masuri sunt, mai grav, in contradictie flagranta cu valorile si principiile pe care Romania si le-a asumat atunci cand a ales drumul european al libertatii si al democratiei", a scris Chiliman in scrisoarea deschisa, remisa Ziare.com.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Crin Antonescu Chiliman tradare, #Chiliman scrisoare Chitoiu explicatii, #protocol USL desfiintare CCR DNA , #PNL