Antonescu, despre un sustinator "cheie" in cursa pentru alegerea candidatului PNL

Duminica, 20 Iulie 2014, ora 16:31
4416 citiri
Antonescu, despre un sustinator "cheie" in cursa pentru alegerea candidatului PNL
Foto: Arhiva/ Realitatea TV

Crin Antonescu a ras, duminica, de informatiile aparute pe surse, conform carora ar fi sprijinit, in interiorul partidului, de liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu, pentru a fi desemnat prezidentiabil din partea PNL.

"Teodor Atanasiu nu este deloc - si nu inteleg de ce nu ati remarcat - nu e nicidecum un sustinator al meu in aceasta competitie interna", a spus acesta, la B1 TV.

Teodor Atanasiu ii raspunde lui Crin Antonescu: Orice membru al partidului poate aspira la functia de presedinte al PNL

"O trasnaie! E chiar jenant"

Mai mult, a afirmat Antonescu, informatia nu are niciun sens din moment ce "Atanasiu, din pacate, nu a adus foarte multe voturi nici din judetul Alba la alegeri". Fostul lider PNL a calificat astfel de zvonuri ca fiind "o trasnaie".

Mai mult, a tinut el sa precizeze, "ar fi chiar destul de jenant sa ma bazez pe sustinerea sa". "E chiar ridicol sa vorbesc despre el", a inchis Antonescu subiectul.

Legat de desemnarea alesului PNL de luni, in urma unui vot al Delegatiei Permanente, candidatul urmand sa intre in cursa cu cel al PDL, care va si si el desemnat curand, Crin Antonescu a spus ca n-a facut niciun fel de lobby ca sa fie votat.

"Nu doresc decat un vot asumat, nominal, deschis, secret, cum doresc dumnealor", a afirmat el, mentionand ca va respecta decizia, indiferent care va fi aceasta.

Totusi, a tinut el sa remarce, "in momentele foarte importante, deciziile politice trebuie asumate deschis, nominal". "Cei care iau o decizie trebuie sa o ia, nu sa se ascunda de ea", e de parere penelistul.

In cele din urma, insa, daca votul va fi secret sau deschis, "n-are importanta".

"Tot ce vreau e o decizie asumata", a declarat Crin Antonescu.

Intrebat daca este de parere ca are sanse mai mari decat rivalul sau Klaus Iohannis, Crin Antonescu a raspuns afirmativ. "Voi respecta decizia", a declarat el, sustinand ca "este exclusa o scindare" in urma stabilirii candidatului.

De la sedinta de maine, Crin Antonescu a afirmat ca asteapta "sa vina toti cei care sunt transportabili". A tinut sa specifice ca, in ceea ce il priveste, nu are niciun resentiment impotriva ceor care cred ca Iohannis e mai potrivit in postura de candidat al PNL in lupta pentru alegerea prezidetiabilului.

Iohannis, intalnire cu liberalii pe tema prezidentiabilului PNL. Antonescu nu participa

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a convocat, duminica, o intalnire cu liderii liberali, premergatoare votului care va fi dat, luni, in Delegatia permanenta referitor la prezidentiabilul partidului. La acaesta intalnire, Crin Antonescu a refuzat sa participe.

#Crin Antonescu Teodor Atanasiu, #Crin Antonescu candidat PNL prezidentiale, #Crin Antonescu , #PNL