Antonescu devine sovaielnic: Nu mai e sigur ca PSD il sustine la prezidentiale

Luni, 28 Octombrie 2013, ora 07:56
2817 citiri
Antonescu devine sovaielnic: Nu mai e sigur ca PSD il sustine la prezidentiale

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat duminica, la Focsani, ca nu stie deocamdata care este decizia PSD cu privire la alegerile prezidentiale, dar a facut apel la incredere in randul partenerilor din USL.

"Nu stiu, daca ma intrebati astazi, ce decizie va lua pana la urma Partidul Social Democrat in legatura cu alegerile prezidentiale. Dar atitudinea corecta este urmatoarea: avem o decizie impreuna, avem niste parteneri care, cat timp mergem impreuna, trebuie sa avem incredere. Si primul lucru este acela ca noi sa facem lucruri corecte, in administratie, in guvernare, in Parlament, sa lucram impreuna pentru toate acele obiective din program. Pentru mine, candidat declarat al Uniunii la presedintia Romaniei, este sa-mi construiesc prin actiunile mele, prin pozitiile mele publice acea formula pentru un alt presedinte cum am promis Romaniei", a afirmat Crin Antonescu.

Liderul PNL a facut aceste declaratii in fata celor peste 450 de delegati liberali care si-a ales noua conducere a PNL Vrancea, functia de presedinte al filialei revenindu-i lui Nini Sapunaru.

Presedintele PNL a mai spus ca formatiunea sa si-a respectat cuvantul si aliantele din care a facut parte.

El a dat si un raspuns la afirmatiile senatorului PSD Mircea Geoana, conform caruia, din cauza ca ataca liderii social-democrati si face opozitie in Guvern, Crin Antonescu a pierdut o treime din electoratul PSD.

"Dati-mi voie sa nu comentez nimic despre Mircea Geoana, despre declaratiile sale. Fac doar o constatare generala, nu legata de Mircea Geoana: ridicolul si penibilul trebuie sa aiba limite", a adaugat Crin Antonescu.

Senatorul PSD Mircea Geoana a afirmat duminica, intr-o emisiune televizata, ca liderul PNL a pierdut o treime din publicul PSD in cateva luni, dupa ce a criticat pozitia liderilor social-democrati si a facut opozitie in interiorul Guvernului.

"Se creeaza de fapt o linie a frontului electoral pentru 2014. Mi se pare ca domnul Antonescu este mai degraba interesat intr-o culegere de voturi de persoane de dreapta. Exista un astfel de potential - in PDL nu exista o personalitate suficient de puternica in absenta domnului Basescu, care nu mai candideaza. Primavara viitoare ne va aduce clarificari suplimentare. Daca domnul Antonescu continua sa creada ca isi face loc pe dreapta dand in PSD, pierde publicul PSD. A pierdut o treime din publicul PSD in cateva luni de zile si (...) publicul nostru nu este unul pe care il incolonezi si il duci la vot. (...) Daca domnul Antonescu va merge in continuare pe acest drum, atacandu-ne politic liderii si facand opozitie in cadrul guvernarii, (...) daca exista o intentie de a face campanie fara noi, evident ca si noi ne vom adapta situatiei", a sustinut social-democratul, la PRO TV.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
#Antonescu sustinut prezidentiale, #Antonescu PSD sustinere prezidentiale , #PNL