Antonescu: Exista o invitatie la consultari, la Cotroceni

Marti, 15 Decembrie 2009, ora 19:43
3643 citiri
Antonescu: Exista o invitatie la consultari, la Cotroceni

Crin Antonescu a anuntat ca PNL si PSD s-au inteles in urma discutiilor sa respecte in continuare protocolul si principiiledin "proiectul Iohannis" si sa incerce sa formeze impreuna o majoritate de guvernare.

"Am convenit o formula pentru functia de premier si cu aceste principii vom merge la discutii cu celelelalte partide, cu UDMR, PD-L si minoritatile. Este o incercare de a ne implica in conditii onorabile in rezolvarea crizei politice si gasirii unei formule credibile", a declarat liderul PNL dupa negocierile purtate cu social-democratii.

Antonescu a anuntat si ca partidele politice au fost invitate la Palatul Cotroceni, miercuri la ora 16.00, si ca vrea sa ii prezinte presedintelui Traian Basescu o noua majoritate cu aceasta ocazie.

"Deja exista o invitatie de la Cotroceni pentru consultari. Probabil maine dupa-amiaza vom fi in masura sa prezentam presedintelui si eventuala majoritate care s-ar putea forma in urma acestor negocieri", a mai spus Crin Antonescu.

Liderul liberal a explicat ca principiile care au fost discutate cu PSD implica un echilibru politic in Romania, pastrarea democratiei si separatia puterilor in stat.

"Am pornit de la un set de principii si sa vedem daca gasim o majoritate sau nu. Urmeaza sa discutam cu UDMR si minoritatile si sa vedem daca impartasesc aceleasi puncte de vedere. (...) Noi avem un singur plan. Presedintele are de ales intre o formula in care sa intram intr-o intelegere matura sau va continua intr-o logica pe care o cunoastem si va face un guvern cu o majoritate conjuncturala", a continuat Crin Antonescu.

El a adaugat ca, teoretic, exista si posibilitatea unui guvern de uniune nationala daca toate partidele sunt de acord cu aceste principii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#PNL PSD protocol guvern, #PNL PSD negocieri, #PNL PSD guvernare, #Crin Antonescu Guvern , #PNL