Antonescu il desfiinteaza pe Oprescu: E mai logic ce spune Basescu!

Joi, 05 Septembrie 2013, ora 12:10
8358 citiri
Antonescu il desfiinteaza pe Oprescu: E mai logic ce spune Basescu!
Foto: Arhiva

Crin Antonescu a declarat, joi, ca nu sustine organizarea unui referendum local in care bucurestenii sa se pronunte asupra eutanasierii in masa a cainilor comunitari.

Mai mult, liberalul a declarat ca este de acord cu varianta propusa de presedintele Traian Basescu in care maidanezii ar fi stransi de pe strazi iar apoi, dupa o perioada de gratie in care pot fi adoptati, sa fie eutanasiati.

"Este dificil sa vad cum suna intrebarea referendumului. Sa ii intrebam 'doriti sa fiti muscati de caini, sa fim in pericol, toata lumea?', sau sa punem intrebarea 'doriti sa omoram toti cainii?'. Sunt multi care nu vor sa moara toti cainii. Este logic ce a zis Traian Basescu. Sa ii strangem, sa lasam un timp de adoptie si apoi sa luam masuri. Eu nu vad rostul referendumului. Este evident ca referendumul nu poate avea rol de lege", a declarat Crin Antonescu.

Antonescu, atac voalat la Oprescu: Referendumul pe tema maidanezilor e inutil, nu aduce nimic nou

Liderul PNL sustine ca inainte de referendumul propus de primarul Sorin Oprescu, pe care il vede ca pe o amanare a rezolvarii problemei si o cheltuiala in plus, ar trebui, in primul rand, sa fie stransi cainii de pe strazi, lucru pe care legislatia actuala il permite. Decizia asupra eutanasierii poate fi luata ulterior.

"In Romania, subiect de presa devine o asemenea tragedie. In Occident, subiect de presa ar fi daca un caine ar musca un cetatean, nu daca l-ar omori. Avem noi legislatie pentru a nu mai avea caini pe strada? Raspunsul este ca da. Ca sa nu mai avem caini pe strada trebuie luati, trebuie stransi. Pentru ce sa dau o ordonanta de urgenta ca sa ma duc sa ii strang daca legislatia imi permite? Problema este intr-adevar ca nu am cum sa ii strang cu trei masini pe toti din Bucuresti. Intrebarile pentru orice administrator sunt: ai un plan?, ai un buget?, dar cati bani iti trebuie, stii?, ai facut acest calcul?", a intrebat, retoric, Crin Antonescu.

Referendum pe eutanasierea maidanezilor - Oprescu, in lacrimi: Puteau fi nepotii mei

In ceea ce priveste problema cainilor comunitari, Antonescu este de parere ca aceasta ar trebui sa primeze chiar si in fata problemelor de salubritate din oras.

"Este o problema atat de grava incat ar fi fost normal sa treaca inaintea curateniei publice. Mizeria e greu de acceptat dar nu omoara. Inaintea milioanelor de crizanteme si flori, care sunt binevenite, nu zic nu, dar inainte trebuie sa nu ne manance cainii copiii pe strada. Poate trebuiau mai multe masini cu hingheri. Ce vom vota noi pe o speta care tine de drepturile animalelor n-are nicio legatura cu debandada din strada", a declarat liberalul.

Crin Antonescu a continuat spunand ca principial nu este pro eutansiere dar ca, din pacate, situatia impune aceasta masura.

"Eu cred ca trebuie luate imediat toate masurile posibile pentru ca acesti caini sa fie stransi. Principial, nu sunt pentru eutanasiere, dar in situatia practica ma tem ca nu avem cum sa rezolvam aceasta problema. Nu avem logistica sau fonduri pentru ca s-au pierdut atatia ani. La banii care s-au cheltuit, ea se putea rezolva. Acum ma tem ca suntem siliti sa recurgem si la eutanasiere", a declarat Crin Antonescu.

Luni, un copil de patru ani a murit in zona parcului Tei din Capitala dupa ce a fost muscat de caini. Fratele sau, de sase ani, a fost muscat si el dar a reusit sa scape cu viata. Potrivit raportului IML, micutul a murit de la pierderea masiva si rapida de sange. Presedintele Traian Basescu a facut marti un apel catre Guvern in care a cerut ca Executivul sa emita o ordonanta de urgenta prin care toti cainii fara stapan care nu pot fi adoptati sa fie eutanasiati.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#caini maidanezi Antonescu Oprescu, #referndum eutanasiere caini Antonescu, #Traian Basescu logic Crin Antonescu , #PNL