Antonescu: Impozitarea stalpilor si piscinelor tinde sa devina folclor

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 21:39
3301 citiri
Antonescu: Impozitarea stalpilor si piscinelor tinde sa devina folclor
Foto: B1 TV

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, marti, ca impozitarea stalpilor si piscinelor tinde sa devina folclor, adaugand ca aceasta masura nu va fi aplicata tuturor.

Liderul liberalilor a mai spus ca negocierile cu Fondul Monetar International (FMI) pe baza bugetului pe 2014 s-au finalizat atat cu reusite, cat si "inconvenientul" unor scumpiri, potrivit Mediafax.

"S-a discutat si probabil se va mai discuta mult si se va duce discutia catre folclor, folclorul este simpatic, e placut, suntem un popor care spune bancuri, dar sa nu uitam realitatea. Deci, cand incepem sa vorbim de impozitari de piscine si de stalpi, sa stim ca facem folclor pentru ca nu orice piscina si nu orice stalp se impoziteaza si viceprim-ministrul a dat explicatii in sensul acesta", a spus Antonescu.

FMI confirma noile taxe ale Guvernului. Reducerea CAS nu e bugetata pentru 2014

Antonescu a mentionat ca PNL este solidar cu rezultatele negocierilor cu FMI, respectiv mentinerea cotei unice la 16% si angajamentului reducerii CAS de anul viitor.

"Eu cred ca exista si reusite cu care sunt solidar si, de asemenea, si cu scumpiri si cu inconvenientul unei cresteri de accize si cu inconvenientul unei noi forme de taxare, chiar daca nu pe toti stalpii si chiar daca nu pe toate piscinele, nu sunt confortabil de orice taxe noi. Cu toate aceste lucruri, cu toate aceste inconveniente, cu toate aceste neplaceri sunt pe deplin solidar", a afirmat Antonescu.

De asemenea, vicepremierul si ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a explicat ca impozitele pentru "constructii speciale", stalpii si piscinele la care facea referire Antonescu, nu vizeaza persoanele fizice, ci pe cele juridice.

Profesorii si medicii, salarii mai mari in 2014, cu binecuvantarea FMI - surse

"Este vorba de clasa de constructii special, care este adoptata prin act normativ, este prevazuta ca anexa la Codul fiscal. Din categoria constructiilor speciale, este vorba de stalpii de retele, retele de electricitate. Nu este vorba de orice stalp.

Din punct de vedere al piscinelor, este vorba de constructiile speciale detinute de agentii economici, de persoanele juridice. Nu este vorba de constructii speciale detinute de persoanele fizice", a spus ministrul Finantelor.

PNL isi asuma negocierile purtate de Chitoiu cu FMI

Crin Antonescu a mai precizat ca PNL isi asuma rezultatul negocierilor purtate de Chitoiu cu FMI, sustinand ca acestea reprezinta o premiera in comparatie cu rezultatele altor ministri de Finante.

"Temele majore pe care PNL le-a urmarit in cursul acestor negocieri si in constructia bugetara au fost doua, care tin de elementele esentiale ale fiscalitatii, din punctul nostru de vedere foarte importante pentru intreaga viata economica, pentru mediul de afaceri si nu numai, si acestea au fost cota unica de 16% si reducerea CAS", a precizat Antonescu.

Referitor la mentinerea cotei unice, presedintele PNL a afirmat ca acest lucru a fost un succes, iar in ceea ce priveste scaderea CAS, care nu a fost aprobata, dar s-a luat angajamentul ca s-ar putea aplica in 2014, el a mentionat ca a fost "o reusita partiala sau reusita amanata".

"Aceasta scadere va intra in vigoare in anul urmator, dar in scrisoarea de intentie in acest moment cu FMI este o realitate si este prima reusita de acest gen a unui guvern al Romaniei", a spus liderul liberal.

Antonescu ii raspunde lui Tariceanu

Presedintele PNL a mai spus ca fostul premier Calin Popescu Tariceanu a fost nemultumit de negocierile cu FMI si intelegerile pentru anul viitor, insa i-a amintit acestuia ca si el a facut parte din echipa care a negociat programul USL.

"Eu am incercat sa ma lamuresc in primul rand asupra variantelor pe care domnul Tariceanu le-ar fi vrut de la Guvern, de la domnul ministru Chitoiu, pentru ca era o discutie intre noi si l-am intrebat inca o data pe domnul Tariceanu: unu - daca isi aminteste ca programul de guvernare a fost negociat de o echipa de patru oameni din care si domnia sa cu onor facea parte", a afirmat Antonescu.

Tariceanu, ironii despre masurile luate cu FMI: Excelente, nici in vis nu banuiam (Video)

Declaratia a venit in contextul in care Calin Popescu Tariceanu a comentat ironic masurile convenite de Guvern cu FMI. Intrebat cum i se par rezultatele, acesta a raspuns: "Excelente, nici in vis nu banuiam asa ceva".

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Crin Antonescu FMI, #Crin Antonescu negocieri FMI, #Crin Antonescu stalpi piscine, #cresteri taxe FMI , #PNL
Comentarii
I
Ioan Ernst Feher
rank 1
Poza Hahn
Hahn
rank 5
cacarau nu se dezminte, zilnic iese sa arate cit de cugetator este..