Antonescu: In locul lui Varujan m-as mai linisti un pic

Vineri, 11 Martie 2011, ora 20:58
1814 citiri
Antonescu: In locul lui Varujan m-as mai linisti un pic
Foto: Arhiva

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, vineri, ca in partid au mai avut loc discutii despre tipul de oameni care trebuie promovati si ca acestea l-au deranjat pe colegul sau Varujan Vosganian, caruia i-a transmis "sa se mai linisteasca un pic".

Solicitat sa comenteze afirmatia vicepresedintelui PNL Varujan Vosganian, potrivit caruia se impune o discutie in partid referitoare la ce fel de oameni vor promova liberalii pe viitor in contextul deciziei ICCJ privindu-l pe Dan Voiculescu, Antonescu a amintit ca o astfel de discutie a avut loc cand s-a constituit guvernul din umbra al PNL, insa aceasta nu l-ar fi bucurat pe colegul sau.

"Noi am avut cateva discutii despre ce oameni vom promova. Eu pot sa mai port oricand aceste discutii, dar am vazut ca unii se intristeaza. Discutia despre Guvernul dim umbra a fost despre ce fel de oameni vom promova. Nume si prenume, oameni cu CV-uri, Varujan Vosganian nu a parut a fi atunci foarte bucuros la discutie. Eu, care il respect si doresc sa ma zbucium alaturi de dl Vosganian, pot sa port oricand aceasta discutie", i-a replicat Antonescu.

Liderul PNL a subliniat ca e intru totul de acord cu afirmatiile colegului sau de partid, conform carora nu are cine si de ce sa dea lectii PNL in materie de decomunizare sau nepromovare a securistilor . "De asemenea, sunt de acord cu el ca e important ce oameni promovam. Si in privinta asta nu exista niciun fel de dubiu, PNL a promovat si in trecuta guvernare foarte multi tineri, care s-au dovedit mai mult sau mai putini buni, dar asupra carora nu au planat suspiciuni de felul acesta. Deci in locul lui Varujan, m-as mai linisti un pic", a conchis Antonescu.

Senatorul PNL Varujan Vosganian a declarat, joi, ca in PNL se impune o discutie privind promovarea sau nu pe viitor a unor persoane "cu biografia neelucidata", apreciind ca liberalii trebuie sa fie consecventi cu deciziile anterioare si ca lipsa unei discutii ii va face vulnerabili.

"Avand in vedere faptul ca PNL e parte a unei aliante cu PC, primul lucru corect este sa vedem care e reactia PC (n.r. fata de verdictul in cazul Dan Voiculescu). In al doilea rand, dupa ce a luat PC o decizie, responsabilitatea noastra e sa participam la reconstructia morala a acestei tari, care presupune si elucidarea unor rani ramase nevindecate pentru romani, ca procesul decomunizarii, care a fost foarte evaziv. Cred ca, in aceasta privinta, PNL nu poate evita o discutie inlauntrul sau, referitoare la modul in care va intelege pe viitor sa promoveze persoane care au in biografia lor teme ramase neelucidate", a declarat Vosganian la Realitatea TV.

El a continuat subliniind ca, in PNL, o astfel de discutie nu poate fi evitata. "E preferabil ca aceasta discutie sa fie dusa decat evitata. Daca nu vom duce o astfel de discutie, vom fi vulnerabili, dat fiind ca exista multe alte persoane care au fost in aceeasi situatie si pe care noi le-am exclus din PNL. Va trebui sa avem o continuitate pentru a ne pastra credibilitatea, mai ales ca PNL socoteste ca e legitima in a continua traditiile politice romanesti si noi am avut in traditia noastra numeroase persoane care au suferit in perioada comunista", a comentat liberalul, opinand ca partidul va gasi acea solutie care sa-i pastreze credibilitatea.

Pe de alta parte, Vosganian a punctat ca nu accepta "aceasta tentativa de a muta discutia pe PNL". "Nu putem primi lectii pe tema decomunizarii in partid. Pentru ceea ce s-a intamplat inainte de 1990, fiecare sta in fata propriei constiinte", a mai spus el.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Antonescu Voiculescu Varujan, #Antonescu securitate Voiculescu , #PNL