Antonescu: Ma simt obligat la o noua candidatura la presedintia Romaniei

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 22:29
2743 citiri
Antonescu: Ma simt obligat la o noua candidatura la presedintia Romaniei

Presedintele liberalilor, Crin Antonescu, sustine ca situatia politica din tara si o presiune venita dinspre opinia publica din Romania il obliga sa ia in considerare o a doua candidatura la functia suprema in stat.

Insa, spune el, nu are o obsesie si nici macar o ambitie legat de acest lucru.

"Situatia politica din Romania si o anume presiune publica ma obliga la o noua candidatura la functia de presedinte in 2014. Nu am o obsesie, nici macar o ambitie legata de asta. Eu am un mandat pe care il decontez in 2012 in fata PNL, alegerile prezidentiale sunt in 2014. Ele sunt departe, iar altele sunt problemele politice presante", a declarat Crin Antonescu la postul de televiziune B1.

Potrivit acestuia, in momentul de fata este cel mai bine creditat in sondaje, cu peste 30 de procente, dar chiar si asa ii este dificil sa se vada la Cotroceni.

"O evaluare rece arata ca as putea fi in 2014 un candidat semnificativ, dar 30-32% cat am acum in intentia de vot nu poate fi o certitudine pentru alegerile viitoare. In plus, mai este un tur doi, mai depinde si cine este pe acolo", a complatat Antonescu.

Saracii nu mai cred ca statul redistribuie in favoarea lor ce dijmuieste de la bogati

Oamenii saraci nu mai cred in statul social, iar acest lucru nu l-au inteles nici Victor Ponta, nici PSD, sustine Crin Antonescu, precizand ca vede in situatia de fata un teren propice pentru dezvoltarea dreptei.

"PSD nu intelege un lucru, Romania din 2010 nu mai este cea din 2000, iar oamenii necajiti nu mai au incredere in statul care vine si le zice 'lasa ca ii dijmuim noi pe cei bogati'. Oamenii saraci nu mai cred ca statul redistribuie in favoarea lor, pentru ca nu a facut-o niciodata. Acesta este un teren bun pentru dreapta", a declarat presedintele PNL.

In acest context, Crin Antonescu sustine ca PNL si-a pregatit deja mesajele si programul cu care vrea sa castige in 2012.

"Pentru urmatoarele alegeri eu am mizat totul pe ideea ca noi trebuie sa castigam cu un nou mesaj, cu un program foarte serios, program pe care il avem deja pe hartie", a completat liderul PNL.

Desi in momentul de fata PNL se afla la zece puncte in spatele PSD, Antonescu crede ca pana in 2012 formatiunea pe care o conduce are tot timpul sa "creasca destul de mult".

"In ultimul sondaj pe care il am PSD este la 36%, iar PNL la 26%; este o distanta semnificativa, dar deloc de nerecuperat. PNL nu mai este un partid mic care sa se lipeasca de unii sau de altii. PNL are spatiu sa creasca chiar destul de mult", a mai punctat Crin Antonescu.

In lipsa de ceva mai bun ne indreptam catre o guvernare PNL-PSD

Presedintele PNL a recunoscut faptul ca nu s-ar simti confortabil intr-o alianta cu PSD, dar a punctat faptul ca aceasta este mult mai de dorit decat o guvernare alaturi de PD-L.

"Putine lucruri sunt confortabile in politica, de multe ori nu ne simtim foarte confortabil nici in interiorul propriului partid. Ma simt categoric mai confortabil alaturi de PSD decat m-as putea simti alaturi de cei care conduc astazi Romania (...) In lipsa de ceva mai bun ne indreptam catre o guvernare PNL - PSD", a mai adaugat Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă: ”Strategia PSD-PNL e să folosească "iepuri" acolo unde nu au candidați comuni”
Cătălin Drulă: ”Strategia PSD-PNL e să folosească "iepuri" acolo unde nu au candidați comuni”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a declarat că strategia PSD şi PNL ar fi aceea de a folosi ”iepuri” în localităţile în care nu au candidaţi comuni pentru alegerile locale, astfel încât...
Lider PNL: ”Avem o alianţă cu PSD, dar partidul nu este în postura de vagon”
Lider PNL: ”Avem o alianţă cu PSD, dar partidul nu este în postura de vagon”
Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat duminică, 21 aprilie, că PNL nu este „vagon” în alianţa pe care o formează la guvernare şi la alegerile europarlamentare împreună cu...
#Crin Antonescu, #alianta PSD PNL, #dijmuire bogati , #PNL