Antonescu, mandat de "fermitate" din partea PNL: Fara Constantin vicepremier, vrem USL-ul din 2012!

Duminica, 16 Februarie 2014, ora 22:41
5894 citiri
Antonescu, mandat de "fermitate" din partea PNL: Fara Constantin vicepremier, vrem USL-ul din 2012!

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a primit mandat "de fermitate" din partea partidului pentru a negocia dur luni in USL.

Purtatorul de cuvant al partidului, Cristina Pocora, a anuntat ca PNL va ramane in formula USL-ului din 2012 si nu este de acord cu formula cu patru vicepremieri.

"In aceasta seara am avut o discutie informala, ceea ce s-a desprins pana la urma e ca maine, la intalnirea cu Victor Ponta, domnul presedinte Crin Antonescu, insotit de prim-vicepremierul Klaus Iohannis, a primit un mandat de fermitate, care inseamna respectarea cu strictete a protocolului USL. PNL isi doreste sa faca parte din USL asa cum a fost el votat si mandatat de cetateni. Un mandat de fermitate insemna sa nu ne abatem de votul dat de cetateni in 2012, sa ducem mai departe aceasta alianta in formula in care am semnat un protocol", a declarat Pocora.

"Ceea ce pe noi ne intereseaza si ce conteaza pentru PNL este respectarea a ceea ce au votat cetatenii. Eu am convingerea ca premierul Ponta sustine proiectul USL, prin urmare nu pot sa iau in calcul o astfel de ipoteza (ca Victor Ponta ar insista pe ideea de patru vicepremieri - n. red.). PNL ramane ferm pe pozitia sa si ramane in USL-ul din 2012", a adaugat purtatorul de cuvant al liberalilor.

Intrebata iar de jurnalisti daca liberalii iau in calcul iesirea de la guvernarea in cazul in care se insista pe varianta Constantin vicepremier, Pocora a declarat ca "USL e ca un contract, daca nu se respecta termenii, nu mai exista nici formula".

Anterior, doi lideri PNL au anuntat ca sustin iesirea partidului de la guvernare si ruperea Uniunii.

Vicepresedinti PNL cer ruperea USL: Sustinem iesirea de la guvernare

Marian Petrache, vicepresedinte al PNL si seful CJ Ilfov, sustine iesirea partidului de la guvernare in cazul in care situatia actuala din USL continua, mentionand faptul ca nu mai crede in Uniune deoarece nu a vazut "proiectele mari".

La randul sau, presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, a declarat duminica, dupa ce a iesit de la sedinta liberalilor, ca el personal sustine iesirea de la guvernare.

Liberalii raman fermi pe pozitie si vor cere PSD-ului respectarea decizilor Delegatiei Permanente a PNL. Vineri, Antonescu i-a dat un ultimatum colegului sau de alianta, Victor Ponta, caruia i-a transmis sa aleaga, pana luni, intre liberali si PC.

"Daca Ponta vrea sa-l impuna pe Daniel Constantin vicepremier nu putem sa mergem mai departe. E simplu, daca Ponta vrea sa schimbe datele initiale ale intelegerii politice dupa ce a luat tot ce a putut lua. Eu ma intreb si de ce mai exista ministrii domnule. Poate sa existe primul ministru, cancelaria primului ministru si secretarul general. Le-a dus pe toate. Daca nu vrea, doreste intr-un mod evident, agresiv si ostentativ sa umileasca PNL. Chestiunea asta nu se poate. Domnul Ponta trebuie sa renunte la o trasnaie pe care a adus-o nu stiu de ce. Daca s-ar pune problema sa nu mai avem acum USL, cauza nu e Presedintia. Cauza e ca nu mai putem cautiona ceva ce nu mai este USL, ci este un PSD labartat cu d'alde stiti dvs cine. Ori noi nu ne-am angajat la asta", a spus Antonescu, la Antena 3.

Liderii liberali s-au reunit, duminica dupa-amiaza, intr-o sedinta in care au discutat aspecte legate de viitorul PNL in cadrul USL, in contextul tensiunilor din alianta. Sedinta PNL s-a incheiat duminica seara, dupa patru ore jumatate.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#rupre USL mandat Antonescu, #sedinta liberali Antonescu USL, #ultimatum Antonescu Ponta , #PNL