Antonescu: Optiunea mea e sa il chem la BPC pe Ungureanu

Joi, 19 Aprilie 2012, ora 07:37
2626 citiri
Antonescu: Optiunea mea e sa il chem la BPC pe Ungureanu
Foto: Arhiva (Antena3)

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat miercuri seara ca este dispus sa-l invite pe Mihai Razvan Ungureanu la sedinta conducerii partidului, chiar si numai pentru a pune capat acestui subiect al apartenentei premierului la liberali, pe care l-a calificat ca fiind un "circ".

Antonescu a relatat, la Antena 3, ca, abia a intrat in casa si a deschis televizorul, si dupa un minut l-a auzit pe Mihai Razvan Ungureanu adresandu-i-se. "M-am tulburat", a comentat el, ironic.

Liderul PNL a explicat ca, pe fondul problemei, formal, orice membru autosuspendat, cum este Ungureanu, poate face ulterior o cerere pentru a-si recapata statutul de liberal activ.

"Noi, in mod curent, nu invitam membrii simpli ai partidului la sedintele conducerii decat la solicitarea expresa a acestora - categorie in care l-am putea incadra pe domnul Ungureanu, o sa-mi consult colegii - si de obicei acesti membri de rand ai partidului nu sunt prim-ministri sau, daca sunt prim-ministri, avem idee despre asta, au un mandat din partea noastra, ceea ce nu e cazul. Nu stiu, foarte sincer, daca nu cumva chiar e cazul sa avem aceasta discutie, poate o terminam odata. O sa-mi consult colegii si nu este exclus", a spus Antonescu.

La solicitarea realizatorului de a-si preciza propriul sau punct de vedere, liderul PNL a inclinat spre a-l invita pe premier la discutii.

"Optiunea mea e sa il chem, domnule. Pentru ca, pana la urma, suntem un partid deschis, pe cat putem, daca un cetatean doreste neaparat sa vina la sedinta noastra sa discute niste chestiuni, pana la urma, de ce nu?", a spus el.

"Singura mea teama - si daca vom lua decizia sa il invitam o sa incercam sa ne luam masuri - este ca asa ceva se poate transforma usor intr-un fel de circ, mediatic si nu numai. Ori nu cred ca PNL se poate transforma, fie si pentru cinci minute sau 50 de minute, intr-o arena de circ", a completat liderul PNL.

"Este foarte greu sa califici drept sobru cadrul in care un prim-ministru pus de Basescu, pus de cine a mai fost pus, in conditiile politice pe care le stiti, continua sa pretinda in mod caraghios ca e membru, asa, cu forta, al unui partid, in care nici pe fond, nici formal, nu mai este demult membru.

E greu sa tratezi cu sobrietate asta, e o pozitie clasica de comedie, n-ai cum sa-ti stapanesti rasul. Dar o sa incercam", a adaugat Antonescu.

In opinia sa, situatia in care se pune Ungureanu este un "circ", fiind jenant sa pretinda ca mai este membru al PNL.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat miercuri, la B1Tv, ca se considera inca membru al PNL si l-a invitat pe presedintele partidului, Crin Antonescu, sa-l cheme la o sedinta a Biroului Politic Central.

Intrebat daca se considera in continuare membru PNL, Ungureanu a raspuns "bineinteles". El a explicat ca autosuspendarea inseamna doar ca nu mai plateste cotizatia la partid. "Nu mi-am pus problema sa renunt la autosuspendare. Domnule Crin Antonescu, va rog sa ma invitati la o sedinta a BPC a PNL!", a completat premierul. El a sustinut ca nu are motiv sa demisioneze din PNL.

Cat priveste criticile la adresa sa ale lui Crin Antonescu, premierul a comentat ca "aglomerarea de epitete" pe care le-a folosit presedintele PNL nu pot interpreta decat "in cheia unei temeri".

Pe de alta parte, Ungureanu a subliniat ca, momentan, isi refuza orice critica dar si orice sustinere a unui partid, pentru a-si mentine statutul de premier independent. "Ma aseaza in centrul geometric al relatiilor din toate partidele politice", a explicat el de ce prefera statutul de independent.

In opinia sa, daca se afla "la intersectia intereselor partinice" are mult mai multa cadere sa dea raspunsuri pe teme de interes national.

In final, Ungureanu a fost intrebat de care din partidele de pe scena politica se simte cel mai apropiat. "De-al meu!", a raspuns premierul, razand.

Citește și:
Bucureștenii vor putea afla în timp real când vine autobuzul în stație. Proiect de peste 5 milioane de euro anunțat de Nicușor Dan
Bucureștenii vor putea afla în timp real când vine autobuzul în stație. Proiect de peste 5 milioane de euro anunțat de Nicușor Dan
Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că 968 de staţii de transport public din Capitală vor avea panouri digitale pe care vor fi afişate informaţii în timp real, referitoare...
USR și Forța Dreptei depun moţiune simplă împotriva lui Bode: ”Plagiatorul nu ţine ritmul nici cu bunul simţ, nici cu nevoile românilor”
USR și Forța Dreptei depun moţiune simplă împotriva lui Bode: ”Plagiatorul nu ţine ritmul nici cu bunul simţ, nici cu nevoile românilor”
USR şi Forţa Dreptei au anunţat luni, în prima zi a sesiunii parlamentare, că depun moţiune simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode. ”Plagiatorul Bode nu ţine ritmul,...