Antonescu: Pe Basescu nu o sa-l strangem niciodata de gat, la propriu

Sambata, 07 Mai 2011, ora 21:22
3245 citiri
Antonescu: Pe Basescu nu o sa-l strangem niciodata de gat, la propriu
Foto: Realitatea TV

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a explicat, sambata seara, motivele care au determinat liberalii sa se alieze cu PSD, desi cele doua partide au "o istorie de 20 de ani de confruntari", precizand ca USL s-a infiintat "dupa multe diferente, dupa discrepante istorice, chiar daca stiam ca asta va da un cal de bataie guvernarii portocalii".

"Am facut aceasta uniune asumandu-ne liderii ei si, de asemenea, de atunci am exercitat toate presiunile, in sens bun, asupra elementului cheie din aceasta ecuatie, asupra UDMR, si acolo lucrurile inca se cantaresc, dincolo de declaratiile de loialitate pe care le fac reprezentantii UDMR", a apreciat liderul PNL, invitat la Realitatea Tv.

Crin Antonescu a explicat ca obligatia Opozitiei este sa ofere o alternativa, adaugand ca "alegatorii nemultumiti de actuala putere au exercitat asupra noastra o presiune enorma sa facem aceasta uniune".

"Despre prestatia Opozitiei nu ne puteti reprosa nimic, nici ca nu ne reusesc motiunile de cenzura. Nu ne reusesc ca de aia suntem Opozitie, ca suntem mai putini. Nu este usor sa pui alaturi si sa pui la lucru doua partide ca PSD si PNL, care au o istorie de 20 de ani de confruntari. Nu e usor sa construiesti un program din doua directii total opuse.

Pe Basescu nu o sa-l strangem niciodata de gat, la propriu. Nu o sarim cu ciomege cand Roberta Anastase numara prost, facem tot ce putem. Trebuie sa punem capat acestei epoci portocalii, comparabila cu anii '50, cand se luau tractoristii si erau facuti academicieni", s-a disculpat liberalul.

Vreau sa fiu presedinte al Romaniei, dar tot un monarhist ma consider

Pe de alta parte, Crin Antonescu a comentat si afirmatiile pe care le-a facut sambata dimineata, la Congresul Tineretului National Liberal, cand s-a descris ca fiind un monarhist.

"Eu nu fac asemenea declaratii doar pentru a castiga niste voturi, sunt niste convingeri ale mele pe care nu le tin ascunse. Si da, vreau sa fiu presedinte al Romaniei, dar tot un monarhist ma consider", a subliniat Crin Antonescu.

Antonescu, la congresul TNL: Sunt liberal, de dreapta, monarhist

Referinduse-se la cele mai recente sondaje, care plaseaza USL la o cota de incredere de 53%, liberalul considera ca aceste cercetari sunt doar "niste perceptii, dar aceste perceptii sunt lucrate, sunt influentate".

In opinia liderului PNL, "PD-L este un partid care nu s-a prabusit total, s-a asezat prin niste aliniamente".

"PD-L e un partid clienteral si are o propaganda extrem de bine organizata, de o tenacitate si o violenta fara precedent. De asemenea, nu a existat partid mai bine servit mediatic decat PD-L. E lucru mare ca USL are peste 50% in sondaje, chiar si in criza de optimism declarata de CCSB", a comentat Crin Antonescu.

Un parlamentar PD va trece luni la PNL

Presedintele PNL a anuntat, de asemenea, ca in cursul zilei de luni va prezenta un parlamentar PDL care se alatura liberalilor.

"Luni prezentam un parlamentar PD nou-nout care vine la PNL, noi facem aceste eforturi (...) Pot fi oameni care sa paraseasca actuala majoritate nu doar dinspre UDMR, o pot face dinspre PD, dar nu depinde de noi, noi facem ce ne sta in putinta", a afirmat Antonescu.

Sunt un mic dictator, daca nu iesim din sfera glumei

In finalul emisiunii, liberalul a explicat si schimbarile recente din PNL, recunoscand ca este un "mic dictator, daca nu iesim din sfera glumei". Antonescu a tinut sa precizeze, in mai multe randuri, ca nu a iesit "niciun centimetru din statutul PNL".

"Calin Popescu Tariceanu nu a fost in niciun fel eliminat, il tratez cu tot respectul cuvenit. El este intr-o pozitie politica prestigiosa, nu am incalcat teritoriul PNL pentru ca apreciez anvergura unui asemenea om. Daca nu este asa prezent in dezbaterea publica, este alegerea sa. (...) Ludovic Orban este in continuare un coleg important, un parlamentar important.

Cat despre statutul PNL, ne aflam intr-o perioada in care ne putem schimba oricand distributia, iar Radu Stroe se afla intr-o postura importanta in continuare. L-am numit pe Eduard Hellvig ca secretar general pentru ca este o persoana tanara, are are tot timpul pe care si-l poate dedica partidului", a conchis liderul PNL.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Crin Antonescu sondaje, #crin antonescu psd usl, #crin antonescu monarhist , #PNL