Antonescu: PNL nu face aliante si nu discuta cu Basescu despre reunificarea dreptei

Duminica, 04 Mai 2014, ora 15:02
2382 citiri
Antonescu: PNL nu face aliante si nu discuta cu Basescu despre reunificarea dreptei

PNL nu va face niciun fel de aliante dupa "esecul USL", ci se va concentra pe obiective si proiecte care, la un moment dat, ar putea fi convergente cu ale altor partide politice, a declarat duminica, la Suceava, presedintele PNL Crin Antonescu.

"Nu vad, nu ne vedem aliati cu nimeni in sensul unei aliante institutionale de tip Alianta D.A. sau USL. Din multe motive PNL este rezervat fata de noi aliante. Eu cred ca si increderea cetatenilor romani in aliante, dupa esecul USL, in care atatea sperante si-au pus si ne-am pus, a scazut.

Cred insa ca nu trebuie sa ai aliante politice constituite, ci trebuie sa ai obiective, teme, proiecte care, daca intereseaza mai multe forte politice, pot avea o actiune convergenta in acest sens", a spus Antonescu, subliniind ca este exclus dintr-o astfel de discutie presedintele Traian Basescu.

In eventualitatea unor actiuni politice comune, Antonescu a spus ca va purta discutii cu reprezentantii unor partide parlamentare si in niciun caz cu Traian Basescu.

"Discut cu partide parlamentare, cum ar fi PDL, de exemplu. N-am ce sa discut despre si cu Traian Basescu", a aratat Antonescu.

Totodata, el a afirmat ca discutia despre "reunificarea dreptei are prea putin sens pentru liberali", deoarece PNL este singurul partid politic de dreapta.

"Noi nu suntem deloc convinsi ca in afara de PNL exista o alta forta politica de dreapta, din punctul nostru de vedere. Singurul lucru e acela ca PDL este membru al PPE, care este familia politica europeana de dreapta, o formalitate. Dar ce sa discutam cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, despre unificarea dreptei, vreodata? Ce treaba are domnia sa? Mai avem sau nu mai avem vreo Constitutie?", a spus Antonescu.

El a adaugat ca ideea unui tandem Antonescu-Basescu este "minciuna lui Victor Ponta si a pesedistilor care, deja, se contureaza grosier".

"Antonescu presedinte - Basescu premier exclus", a subliniat liderul PNL.

#Crin Antonescu alianta Traian Basescu, #Crin Antonescu alianta PDL , #PNL