Antonescu: PNL sustine retragerea motiunii de cenzura

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 11:10
1556 citiri
Antonescu: PNL sustine retragerea motiunii de cenzura

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat luni ca sustine retragerea motiunii de cenzura, deoarece liberalii sustin decizia Curtii Constituionale care a declarat asumarea pe Legea Educatiei neconstitutionala.

"Angajarea raspunderii pe Legea Educatiei este necunostitutionala, iar daca noi continuam un demers initiat inainte de aceasta decizie inseamna ca legitimam decizia data anterior care sustine ca Guvernul isi poate continua asumarea.

Evident ne retragem motiunea de cenzura, iar daca Executivul isi continua demersul vom ataca din nou la Curte. Eu sper ca luni se va discuta Legea Educatiei la Senat, depinde insa de deciziile ce se vor lua la Biroul Permanent", a precizatul presedintele PNL.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat vineri ca este "extrem de dificil" ca o angajare neconstitutionala pe Legea Educatiei sa fie "cautionata" printr-o motiune de cenzura, insa sustine ca decizia va trebui luata de partidele initiatoare, PSD urmand sa se decida luni.

Pare greu de conceput o alianta PSD - PNL

Intrebat cum comenteaza invitatia secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, de a face o alianta PSD - PNL, la tribunal, Crin Antonescu a precizat ca pare greu de conceput.

"Este o viziune a domnului Dragnea, am luat act de ea, dar din punctul de vedere al PNL mai greu. Sunt mai multe elemente care fac greu realizabila o astfel de alianta. Insa, ramane ca in actiunile impotriva actualului regim sa avem coerenta. Dar o alianta la prima vedere pare greu de conceput", a completat liderul PNL.

Liviu Dragnea: Imi doresc o Alianta PSD- PNL

Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, sustine ca si-ar dori o Alianta cu PNL, iar primavara lui 2011 este termenul-limita pana la care cele doua partide ar trebui sa se gandeasca la "drumul comun".

Sper ca solutia din Republica Moldova sa fie una care sa marcheze apropierea de Romania

Crin Antonescu a vorbit si despre rezultatele partiale ale alegerilor din Republica Moldova si a precizat ca este o situatie complicata.

"Nu stiu inca situatia completa ca nu avem datele finale, dar este o situatie complicata. Comunistii nu au voturi singuri ca sa formeze guvernul nici sa numeasca presedintele. Sper insa ca solutia finala va fi una care sa marcheze apropierea de Romania si UE", a conchis liderul PNL.

Rezultate alegeri R. Moldova:Comunistii, in frunte, dupa numararea a 89,6% din voturi

Partidul Comunistilor are 41,2% din voturi, fiind urmat de partidul premierului Vlad Filat, PLDM, cu 28,1% , Partidul Democrat (PDM) cu 13,3% si Partidul Liberal (PL) cu 8,6%, potrivit datelor transmise de Comisia Electorala Centrala in jurul orei 7.00, dupa numararea a 89,6% din sufragii.

Citeste si:
Eugen Tomac, reacție dură în legătură cu fuziunea PMP cu PNL. „Câteva minciuni care circulă în aceste zile”
Eugen Tomac, reacție dură în legătură cu fuziunea PMP cu PNL. „Câteva minciuni care circulă în aceste zile”
Fostul președinte al PMP Eugen Tomac a transmis luni, 17 ianuarie, un mesaj în legătură cu subiectul fuziunii PMP și PNL. Europarlamentarul a dezmințit „câteva minciuni care circulă...
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...