Antonescu: Proiectul fuziunii PNL-PDL sa continue chiar daca dreapta pierde Presedintia

Luni, 21 Iulie 2014, ora 20:16
2446 citiri
Antonescu: Proiectul fuziunii PNL-PDL sa continue chiar daca dreapta pierde Presedintia

Fostul presedinte liberal Crin Antonescu a declarat, luni, ca proiectul fuziunii dintre PNL si PDL ar trebui sa continue, chiar daca dreapta va pierde alegerile prezidentiale in toamna, el aratand ca nevoia unui mare partid de dreapta este aceeasi, indiferent cine va castiga Presedintia Romaniei.

"Eu cred ca ar trebui sa continue (proiectul fuziunii - n.r.), daca este bine gandit, pentru ca nevoia unui mare partid de dreapta in Romania e aceeasi, indiferent cine castiga in toamna. As spune ca, daca dreapta nu castiga Presedintia, cu atat mai mult", a spus Antonescu.

Reactia lui Antonescu dupa infrangere: Toata lumea e multumita. In rest, mai vedem

El a precizat ca, in sedinta Delegatiei Permanente, a exprimat o serie de ingrijorari legate de protocolul cu PDL, in ceea ce priveste impartirea functiilor in noul partid.

"Eu consider ca, daca vorbim despre un partid unic, un singur partid, atunci nu putem - intr-un protocol politic sa impartim aceste functii care urmeaza sa vina. Sigur ca desemnam un candidat. Pana la urma, desemnarea asta e la liber intre cei doi. Dar mai departe, sa spunem de acum carei componente actuale ii va reveni premierul, eventual in 2016, mi se pare nepotrivit si, in orice caz, pentru actualul PNL e neconvenabil", a spus Antonescu.

El a aratat ca un partid desemneaza premierul din resursele pe care le detine la momentul respectiv.

Crin Antonescu: Exclud sa candidez ca independent (Video)

"Un partid isi pune problema sustinerii unui premier si discut chestiunea asta - va imaginati ca nu ma intereseaza postul de prim-ministru, ca sa nu avem alte discutii - o discut absolut principial. Un partid desemneaza premierul din ce resurse are in acel moment, nu pe angajamente cu ani inante, intr-o formatiune sau alta. Si oricum pentru PNL nu mi se pare in termeni de negociere o afacere buna, dar asta e o alta chestiune", a adaugat Antonescu.

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost desemnat, luni, de Delegatia Permanenta, drept candidatul partidului la alegerile prezidentiale.

Citește și:
Surse guvernamentale: „Nu există amânarea votului pentru Schengen. Negociem până în ultimul moment”
Surse guvernamentale: „Nu există amânarea votului pentru Schengen. Negociem până în ultimul moment”
România va continua toate demersurile posibile pentru un vot pozitiv joi, 8 decembrie, în consiliul JAI privind aderarea țării noastre la Spațiul Schengen, au transmis pentru Ziare.com surse...
Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții
Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții
George Simion, liderul AUR, a ajuns din nou în centrul atenției luni, 5 decembrie, după ce a dat buzna în Ministerul Energiei și a sabotat conferința de presă anunțată de Virgil Popescu....
Comentarii