Antonescu: Proiectul Rosia Montana inaintat de Guvern nu poate fi sustinut de PNL

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 12:04
1384 citiri
Antonescu: Proiectul Rosia Montana inaintat de Guvern nu poate fi sustinut de PNL
Foto: georgejiglau.wordpress.com

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca din punctul de vedere al liberalilor proiectul privind exploatarea miniera de la Rosia Montana inaintat de Guvern nu poate fi sustinut si nu va fi sustinut.

"Ea (Comisia speciala - n.r.) a fost creata si mandatata de plenul Parlamentului pentru a aviza, intr-un fel sau altul, cu raport de sustinere sau de respingere, un anumit proiect de lege, anume cel initiat de Guvern, pe care noi nu l-am sustinut, nu-l sustinem, nu-l sustinem nici in Comisie.

Se punea problema astazi daca suplimentarea mandatului inseamna si un nou mandat de continut, in sensul elaborarii sau propunerii unui nou proiect de lege sau daca se limiteaza la vechiul mandat, pentru care Comisia are dreptul sa ceara inca o prelungire. A ramas limitat la vechiul mandat si, din punctul acesta de vedere, noua nici nu ne trebuie 10 zile sau cate mai sunt, 15, pana in 10 noiembrie, pentru ca punctul nostru de vedere este foarte clar: proiectul inaintat de Guvern pe Rosia Montana nu poate fi sustinut si nu va fi sustinut. (...)

Pentru a construi un alt proiect de lege care sa reglementeze, de exemplu, intr-o maniera generala, exploatarile auro-argentifere sau pentru a discuta legea minelor sunt situatii diverse", a spus Antonescu.

Potrivit acestuia, Legea minelor este in discutie, pe traseul parlamentar.

"Legea minelor este in discutie, este pe traseul parlamentar, putem discuta acolo, daca vrem un nou proiect special pentru exploatarile auro-argentifere, nu doar din perimetrul Rosia Montana, ci din intreaga suprafata a tarii. Pentru asta nu trebuie o Comisie speciala", a precizat presedintele PNL.

Activitatea Comisiei speciale care analizeaza proiectul de explorare de la Rosia Montana a fost prelungita pana pe 10 noiembrie, a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Astfel, Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis marti sa amane termenul de depunere a raportului pe care aceasta comisie il va face cu privire la proiectul minier.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PNL proiect Guvern Rosia Montana, #liberali vot proiect Rosia Montana , #PNL
Comentarii
Poza schmit
schmit
rank 5
Antonescu ...sa nu uiti ce ai promis..