Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Antonescu: Remanierea s-a facut cu spatele catre societate

Luni, 06 Septembrie 2010, ora 17:21
947 citiri
Antonescu: Remanierea s-a facut cu spatele catre societate
Foto: 1235.ro

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat luni ca remanierea Cabinetului Boc a fost "spectaculoasa sub aspect cantitativ", dar a fost facuta fara o evaluare publica si "cu spatele" catre societate, pentru a impaca grupuri si interese de partid.

"Dupa o discutie de luni de zile si dupa o vara in care am tot fost pregatiti cu aceasta remaniere importanta de la inceputul lunii septembrie, am vazut o remaniere spectaculoasa sub aspect cantitativ, dar care in vazul intregii tari s-a facut cu spatele catre societate si cu fata exclusiv catre grupurile de interese ale presedintelui, din jurul presedintelui si din PDL, cu fata catre acest partid si catre asociatii si clientela sa", a spus Antonescu.

Liberalul a criticat lipsa unei evaluari publice a activitatii ministrilor, considerand ca "explicatiile post-factum" venite din partea presedintelui Traian Basescu nu au fost suficiente. Mai mult, noii ministrii au fost numiti "pentru a satisface, pentru a echilibra si pentru a impaca grupuri si interese strict de partid", in conditiile in care doar Valeriu Tabara si Anca Boagiu au mai avut "in palmares" prezente in Executiv, iar portofoliile cele mai importante in contextul crizei, Ministerul Finantelor si al Muncii, au fost date unor oameni "pe care nu-i recomanda nimic".

"Marea problema a Romaniei, din punct de vedere politic, este un mod de a intelege si practica politica si guvernarea, iar pentru PNL intelesul acestor intamplari este ca va trebui sa inlaturam de la conducerea tarii nu doar PDL, nu doar clanul Basescu, ci si acest mod de a face politica", a mai spus Antonescu, precizand ca daca liberalii nu vor reusi sa produca o "bresa" in acest sistem societatea va "degenera".

"Vom continua sa facem tot ceea ce ne sta in putinta in raport cu ponderea parlamentara pe care o avem (...) pentru a produce o schimbare a Guvernului. Vom continua sa discutam cu celelalte partide din opozitie, PSD si PC, si vom face toate eforturile de care suntem capabili de a da cat mai curand o solutie de salvare a Romaniei", a conchis Antonescu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#remaniere guvern Boc , #PNL