Antonescu s-a retras intr-o lume mai buna (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 18:49
16876 citiri
Antonescu s-a retras intr-o lume mai buna (Opinii)
Foto: Arhiva

Crin Antonescu nu a venit la serviciu nici macar in prima zi. Asta e un lucru care nu da bine deloc, dar absolut deloc, mai ales cand faima care iti umbla prin targ ar fi ca nu prea te adaptezi usor unui program de munca normal. D

in cauza somnului, din cauza lenei, nici nu mai conteaza; pana la urma niciun om nu e robot, iar placerea de a nu face nimic se stie ca este comuna tuturor fiintelor vii.

Insa una e mica placere vinovata personala, nestiuta de nimeni, si cu totul altceva este stampila publica pe care si cu ajutorul tau reusesti sa ti-o incrustezi de frunte.

Cam asta a reusit sa faca Crin Antonescu din imaginea sa prin excursia de o luna de zile la Palatul Cotroceni - si-a epuizat energia mult prea devreme. Cu toata propaganda lui Traian Basescu demonizandu-l zi si noapte, lui Antonescu ori ii scapa, ori nu intelege ca dovezile de lene si iresponsabilitate pe care le ofera gratuit chiar se vor transforma intr-o buna zi in ditamai elementele identificatoare.

Mai lipicioasa decat cine stie ce masura ineficienta adoptata, ori decat cine stie ce gafe in administrarea unei situatii la nivel national, inactivitatea lui Antonescu si placerea sa pentru timpul liber petrecut departe de lumea dezlantuita a politicii - ori cel putin imaginea acestor lucruri lipite deja de profilul public al lui Crin - il vor consuma definitiv si inainte de vreme.

De fapt, odata cu intoarcerea lui Traian Basescu la Cotroceni, indiferent de temeiurile legale, morale si democratice, soarta lui Crin Antonescu a fost oarecum stantata.

Astazi aflam ca Antonescu si-a prelungit vacanta si lasa Senatul in continuare pe mana lui Petru Filip. Nu e nicio problema doar ca astfel se lasa si pe sine prada celor mai reusite sau nu bancuri si poante. Insa aceste mistouri de colt de bloc sunt cele mai nevinovate probleme cu care are de luptat liderul liberalilor.

Principala dificultate pe care o va avea de trecut Crin Antonescu va fi chiar prezenta lui Traian Basescu la Cotroceni.

Daca pana acum Traian Basescu juca rolul uni agent electoral al USL care lucra si pentru Crin Antonescu, de acum incolo revenirea presedintelui va fi privita mereu ca o infrangere personala a liberalului. Nu ca ar fi fost o victorie a lui Basescu, insa ea este sigur o infrangere a lui Antonescu.

Pentru ca, daca presedintele oricum avea o cota de incredere dazastruoasa, o imagine praf si un capital politic inexistent practic, la Antonescu situatia era exact pe dos. Iar dupa revenirea suspendatului lucrurile nu au facut de atunci decat sa se echilibreze.

Basescu a castigat ceea ce a pierdut Antonescu, cu diferenta ca liberalul nu a mai castigat nimic - doar a slabit. Or, in ritmul asta nu are nicio sansa sa reziste pana in 2014, in cazul in care nicio alta suspendare nu se arata cu sanse in viitorul apropiat.

Or aceasta cursa lunga, administrata prost, pripit si pompieristic, este marea slabiciune a lui Antonescu. Ea a fost speculata admirabil de altfel de adversarii sai, care i-au turnat in cap toate laturile pe care au fost in stare sa le produca in cea mai mare mizerie a mintii lor.

Raspunsul lui Antonescu? Cand nu a aruncat si el la randul lui cu si mai multe laturi, nu a facut altceva decat sa le dea dreptate si sa le confirme, mai devreme sau mai tarziu, criticile si acuzatiile. In sfarsit, daca Antonescu va continua sa paseasca pe urmele marcate si desenate de Voiculescu, ori cel putin va da senzatia ca asta se intampla, poate chiar sa isi ia adio de la presedintie.

Nu va gasi nicaieri un blestem care sa actioneze mai nociv si mai puturos decat motanul turnator Felix.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Crin Antonescu Dan Voiculescu, #Antonescu presedinte Senat concediu, #Antonescu presedinte Romania , #PNL