Antonescu: Suntem dispusi la dialog cu Puterea si Basescu

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 14:01
2059 citiri
Antonescu: Suntem dispusi la dialog cu Puterea si Basescu
Foto: B1 Tv

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, luni, ca este necesar un dialog real intre Putere si Opozitie si ca USL este dispusa la acest dialog.

"Suntem dispusi la acest dialog si desigur ca suntem deschisi unei discutii cu Puterea si cu presedintele. Nu suntem dispusi la o ceremonie caraghioasa in care domnul Basescu aliniaza formal toare partidele de-a valma si le tine discursuri", a declarat Crin Atonescu.

Co-presedintele USL a apreciat ca "semnele nu sunt bune, lasand la o parte ca presedintele trebuia sa faca aceste consultari inainte de a particpa la o reuniune de asemenea importanta".

"Trebuie sa stim ce are de castigat Romania dintr-un asemenea acord (n.r. interguvernamental) si care sunt obligatiile pe care clasa politica si le asuma.

Este nevoie de un dialog politic real intre Putere si Opozitie, intre toate elementele fundamentale ale clasei politice. Suntem dispusi la acest dialog cu Puterea", a adaugat Crin Antonescu.

"Lasand la o parte ca presedintele trebuia sa faca aceste consultari inainte de a participa la o intalnire politica de asemenea importanta, exista si alte semne care nu ne arata din partea Puterii nici cea mai mica intentie de deschidere: modul in care au fost abordate fara nici o discutie serioasa sau analiza amendamentele noastre la buget, modul in care presedintele a discutat chiar si ieri despre faptul ca domnia sa a angajat Romania iar Parlamentul... faca ce-o vrea, modul in care astazi suntem anuntati ca pe o tema foarte delicata si care depaseste in interes doar politicienii si partidele politice, si anume comasarea alegerilor, suntem anuntati de primul ministru ca angajeaza din nou raspunderea. Toate aceste lucruri sunt categoric de rau augur", a conchis Crin Antonescu.

Traian Basescu cheama partidele politice la consultari

Presedintele Traian Basescu le-a transmis, luni, o scrisoare, partidelor politice din Parlament, prin care le cere sa trimita reprezentanti la discutiile care vor avea loc miercuri, la Palatul Cotroceni, pe tema deciziilor luate la summit-ul Uniunii Europene (UE).

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Antonescu consultari Basescu, #USL consultari summit UE , #PNL