Antonescu, un individ cu limbaj suburban ce se vrea presedinte (Opinii)

Luni, 28 Mai 2012, ora 14:47
8116 citiri
Antonescu, un individ cu limbaj suburban ce se vrea presedinte (Opinii)

Liderul Partidului National Liberal si, totodata, copresedinte al Uniunii Social Liberale, Crin Antonescu, a facut nu o data dovada dezinhibitiei sale verbale in public. El si-a mai dat drumul la gura la acest sfarsit de saptamana, cu ocazia unui miting electoral al USL, la Suceva.

Catalogat, la inceputul anului, drept un "voyeur" de catre sociologul Sebastian Lazaroiu, atunci cand, la o emisiune cu mare audienta, Antonescu si-a dat cu parerea despre nudul lui Boc, liderul liberal a uimit din nou societatea cu limbajul sau.

Fiind prezent in Cetatea de Scaun a Moldovei, la acest sfarsit de saptamana, Crin Antonescu s-a gandit sa vorbeasca oamenilor despre cat de rai sunt adversaii candidatilor USL la functiile publice ale aparatului administrativ local.

Prima persoana pe care Antonescu a inceput sa o ia la puricat este actualul presedinte al Consiliului Judetean Suceava, pedelistul Gheorghe Flutur. Liderul PNL si-a manifestat indignarea fata de gestul Partidului Democrat Liberal de a-si schimba culoarea, din portocaliu in verde.

"Astazi ei nu mai sunt portocalii, sunt verzi, sunt albastri. Astazi ei nu mai au nici o treaba cu PDL", a declarat Crin Antonescu, citat de Mediafax.

Om cu vederi largi, co-presedintele Uniunii Social Liberale a marturisit auditoriului ca, venind inspre Suceava, a observat o multime de portrete ale lui Gheorghe Flutur. Problema cu acestea nu era prezenta lor, lucru normal intr-o perioada de campanie electorala, ci marimea si elementele ce le compuneau.

"Ma uitam in drumul nostru, la intrare in Suceava, e un portret al lui Gheorghe Flutur cat al lui Kim Ir Sen. Nici Ceausescu nu a avut un portret atat de mare. Un Flutur mare, mare, mare, si sus mic, mic, mic PDL, pe putin portocaliu, ca un caca de musca", a explicat Crin Antonescu.

Interesant este modul in care Antonescu a decis sa isi atace adversarul. Argumentatia logica, premisele si concluziile ce deriva din acestea, demersul de factura materialista, toate ilustrate prin sintagma "caca de musca", metafora ce simbolizeaza micimea si mizeria, fac din discursul lui Antonescu un adevarat festin intelectual, capabil de a fi gustat numai de oamenii cu o capacitate intelectuala similara.

Locatia aleasa pentru acest miting electoral, la care au fost rostite aceste axiome, este cartierul sucevean Burdujeni. Pentru cei care nu stiu, reputatia acestui loc nu este una dintre cele mai bune.

Pe principiul: "ni s-a dat intrebarea si ni s-a luat somnul", Crin Antonescu s-a intrebat de ce "oamenii minunati" Gheorghe Flutur si Ion Lungu - candidatii PDL - nu au curajul sa se imbrace in portocaliu, ca atunci cand au cerut votul si sa scrie mare, pe pieptul lor, PDL, "ca o cifra de la detinuti".

Presedintele PNL a mai spus ca ar vrea ca prim-vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur, sa spuna unde era atunci cand guvernul pe care l-a sustinut taia pensii, salarii ori isi aducea contribuitia la disparitia a sute de mii de firme mici.

Fiind de notorietate faptul ca liderul PNL este bun prieten cu Mos Ene, este posibil ca intregul demers interogativ, care vizeaza obtinerea raspunsurilor din partea lui Gheorghe Flutur, sa fie chiar unul sincer. "Eu il intreb pe prim vicepresedintele PDL, George Flutur unde erai cand s-au taiat salariile oamenilor in vreme ce voi va imbuibati? Unde erai George Flutur in momentul in care se sterpelea din pensia celor mai necajiti oameni din tara asta?

Unde erai George Flutur in momentul in care peste doua sute de mii de intreprinderi mici si mijlocii erau duse in faliment si oamenii lasati someri, lasati in strada? Unde erai George Flutur in momentul in care stapanul tau Basescu le spunea doctorilor, profesorilor, studentilor, tinerilor din Romania, plecati in alta tara daca nu va place? Unde erai? La Ierusalim dupa sfanta lumina? Nu, erai de fiecare data in spatele lui Emil Boc sa te vezi la televizor. Esti la fel de vinovat ca Basescu si Boc!", a conchis Antonescu.

Una peste alta, situatia este cum nu se poate mai buna. Dupa un presedinte jucator, am putea avea un presedinte slobod la gura, care le zice verde in fata tuturor, ca, doar, de! romanului ii place sa isi puna poalele in cap, sa se uite prin gaura cheii si sa auda cuvinte pe care un candidat la functia suprema in stat, intr-o tara normala, nu le-ar rosti nici acasa, de teama sa nu il auda presa si sa il compromita. Cultura si coprocultura si-au dat mana pentru tara.

#Antonescu limbaj suburban, #Antonescu insulte Flutur , #PNL