Antonescu: USL are 227 de voturi, nu sunt suficiente pentru Guvern, dar suntem pregatiti

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 17:04
2320 citiri
Antonescu: USL are 227 de voturi, nu sunt suficiente pentru Guvern, dar suntem pregatiti

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca USL vrea sa isi asume sarcina formarii unui nou guvern dupa demiterea Cabinetului Ungureanu de catre Parlament, insa trebuie sa vada cum alcatuieste majoritatea, intrucat are doar 227 de parlamentari, insuficienti pentru investirea unui nou Executiv.

"La consultarile de la Cotroceni, presedintele trebuie sa degaje daca exista o majoritate sau cine are sansa mai mare de a obtine o majoritate. Deocamdata e clar mandatul nostru, USL considera ca e obligatia ei sa-si asigure, are grupul cel mai mare din Parlament.

227 nu sunt suficienti nici pentru investirea unui nou guvern - rezultatul votului de azi nu poate fi extrapolat pentru urmatorul guvern. Noi avem 227 de membri ai grupurilor parlamentare - sigur ca e mai usor sa construiesti in jurul acestora", a spus Antonescu.

Intrebat daca USL ar putea recurge la suspendarea lui Traian Basescu daca acesta nu-l propune premier pe Victor Ponta, Antonescu a raspuns:

"Eu cred, totusi, ca domnul Traian Basescu e conectat la realitate si nu-l va propune a doua oara pe domnul Mihai Razvan Ungureanu. Nu discutam azi despre vreo suspendare, discutam despre o situatie normala, institutionala. Am auzit ca domnul Ungureanu e bucuros, nu are rost sa discutam de situatii exceptionale, suspendarea e o situatie excepionala", a mai afirmat liberalul.

El a spus si ca ar prefera anticipatele, daca se poate, insa USL nu se va da in laturi de la a guverna.

"Daca s-ar putea face anticipate si cred ca s-ar putea face, e bine sa le facem. Daca nu, USL e gata sa faca un guvern care sa tina lucrurile sub control", le-a mai comunicat acesta jurnalistilor.

"Inculpatul" Ungureanu

"Nu ne-am bazat pe voturile minoritatilor, am sperat ca o parte din ei isi vor exercita acest drept de vot. Speram ca mai multi reprezentanti ai minoritatilor sa faca acest lucru. Nu am de ce sa comentez ce spusese domnului Boc, domnul Boc a vorbit mult, ca si doamna Boagiu si multe doamne si domni.

Poate ati remarcat ca inculpatul Ungureanu era fost membru al PNL, avocatii pledanti au fost Toader Paleologu, fost membru PNL, Radu F. Alexandru, fost membru PNL si Dumitru Oprea, fost membru PNL", a raspuns Antonescu, intrebat despre declaratia lui Emil Boc, ca minoritatile au "tradat" la vot.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Antonescu USL preluare Guvernare, #Antonescu demitere Guvern USL consultari , #PNL