Antonescu vrea sa scape de Chiliman?

Luni, 22 August 2011, ora 07:51
2171 citiri
Antonescu vrea sa scape de Chiliman?

Crin Antonescu pare sa vrea sa inceapa lupta cu membrii cu vechime ai partidului si surse din partid sustin ca va incerca in weekendul care urmeaza sa se razboiasca cu unul din polii importanti de putere din PNL: Andrei Chiliman ar urma sa aiba soarta lui Marian Vanghelie in PSD.

Mai exact, liderul PNL va profita de reuniunea de la Mamaia a celor mai importante foruri de conducere ale PNL (Biroul Permanent, Delegatia Permanenta si Consiliul National), ca sa si-l atraga aproape pe Dinu Patriciu, care ar putea prelua, formal, condcerea PNL Bucuresti, si sa-l execute politic pe Andrei Chiliman, primar al sectorului 1, care este si seful organizatiei din Capitala, scrie Evenimentul Zilei.

Seful liberalilor ar prelua, astfel, modelul lui Victor Ponta, care i-a luat din putere lui Marian Vanghelie, la PSD Bucuresti. Dar daca Victor Ponta a invocat rezultatele slabe obtinute de PSD Bucuresti, Crin Antonescu nu poate recurge la astfel de argumente, caci, la alegerile prezidentialele din 2009, candidatul Antonescu a obtinut in Bucuresti cel mai bun rezultat din tara.

Organizatia lui Chiliman este cea mai puternica filiala, singura in care prezidentiabilul PNL a obtinut peste 30%.

Remarcabila pentru cariera lui Chiliman este si alegerea, in ianuarie 2010, lui Radu Stroe ca deputat, cu 70% din voturi, unde primarul a contribuit decisiv.

"Crin nu are niciun motiv obiectiv sa-l demita pe Chiliman. De aceea, o va face printr-un gest aparent elegant: o sa ne spuna si noua, in partid, si la televizor, ca Chiliman e un tip grozav, e-n stare sa-i si multumeasca, dar ca Bucurestiul este varful de lance al campaniei USL si, pe baza asta, trebuie sa-si asume el insusi conducerea filialei", crede un fost lider al partidului.

Surse PNL sustin insa ca Antonescu nu ar risca un atac direct la adresa lui Chiliman, din care ar putea sa iasa cu imaginea sifonata.

Ceea ce vrea sa faca Antonescu cu primarul Chiliman este greu de explicat, avand in vedere ca primarul sectorului 1 s-a manifestat constant ca un sustinator al sau.

Presedintele PNL Bucuresti, Andrei Chiliman, este insa optimist si increzator, sustinand ca, la reuniunea liberala de la Mamaia, el nu va fi marginalizat de Crin Antonescu.

"Sunt dezinformari aruncate pe piata de cei care doresc cu orice pret sa creeze fracturi in PNL si in USL. Eu il stiu pe Crin Antonescu de 21 de ani. Il stiu si il cred un om de caracter, care nu se preteaza la politicianisme de doua parale. Iar eu, unul, am devenit imun la aceste politicianisme, de cand fac mai multa administratie, si mai putina politica", a comentat edilul PNL din sectorul 1.

Citeste si:
Tensiuni în coaliție după șirul de gafe ale UDMR. Ce șanse sunt ca maghiarii să fie scoși de la guvernare
Tensiuni în coaliție după șirul de gafe ale UDMR. Ce șanse sunt ca maghiarii să fie scoși de la guvernare
O serie de gafe din partea reprezentanților UDMR din ultima vreme a alimentat noi tensiuni în interiorul coaliției de guvernare, ajungându-se până la cereri pentru demiterea reprezentanților...
Stelian Ion reclamă abuzurile CSM după a doua excludere a lui Cristi Danileț din magistratură: ”Se duce o veritabilă vânătoare de vrăjitoare împotriva judecătorilor curajoşi”
Stelian Ion reclamă abuzurile CSM după a doua excludere a lui Cristi Danileț din magistratură: ”Se duce o veritabilă vânătoare de vrăjitoare împotriva judecătorilor curajoşi”
Deputatul USR Stelian Ion a criticat dur miercuri, 25 mai, excluderea pentru a doua oară din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ. Fostul ministru al Justiției a acuzat un ”derapaj...