Berceanu: Candidatul Crin Antonescu risca sa fie dat pierdut

Sambata, 15 August 2009, ora 19:41
1427 citiri
Berceanu: Candidatul Crin Antonescu risca sa fie dat pierdut

Ministrul Transporturilor, democrat-liberalul Radu Berceanu, a declarat ca PSD si PNL s-au grabit atunci cand si-au anuntat candidatii la presedintie, iar alesul liberalilor, Crin Antonescu, risca chiar sa fie dat pierdut din competitie.

Liderul PD-L a spus ca presedintele Traian Basescu va candida pentru un nou mandat, dar anuntul in acest sens ar urma sa fie facut "aproape de inceputul campaniei electorale".

Berceanu a argumentat ca cel ce a castigat un mandat de cinci ani trebuie sa fie cinci ani presedinte si nu doar patru, iar un an sa fie candidat.

De cealalta parte, Crin Antonescu a explicat sambata, de ce da senzatia ca sta pe margine in ultima vreme.

Liderul PNL sustine ca are o alta viziune in ceea ce priveste scaunul prezidential, comparativ cu Traian Basescu, si recunoaste totodata ca trebuie sa-si adapteze temperamentul la ceea ce o sa-i ceara Constitutia, daca va fi ales presedinte.

"Sunt un om pasionat, un om care ma bat pentru ideile mele si o voi face si in calitate de candidat la alegeri, dar si in calitate de presedinte. Imi voi asuma o adoptare a temperamentului meu la ceea ce imi cere Constitutia. Echilibul nu inseamna apatie", a declarat, sambata, Crin Antonescu.

Seful PNL il acuza in acelasi timp pe Traian Basescu ca a modelat atributiile de sef al statului dupa bunul plac, fiind de parere ca prevederile actualei Constitutii in ceea ce priveste atributiile presedintelui nu sunt cele mai bune.

"Faptul ca Traian Basescu a modificat, a interpretat, a mutilat dupa bunul plac, intelesul esential al functiei de presedinte al Romaniei, si anume acela de factor de echilibru, de factor echidistant, de moderator intre societate si cetateni, intre partide politice, intre partide politice si celelalte forme de exprimare ale societatii civile, faptul ca Traian Basescu a facut din presedintia Romaniei o institutie pentru un jucator, cum se considera domnia sa, nu inseamna ca si eu o sa fac, odata ajuns presedinte aceasta institutie dupa cum imi vine mie bine.

Cine devine presedinte trebuie sa faca ce zice Constitutia. Poate ca prevederile actualei Constitutii nu sunt cele mai inspirate si poate ca vom gasi toate fortele politice sa gasim consensul pentru politicienii de astazi", a mai spus Antonescu.

Acesta a asigurat ca va incerca in campania electorala sa demonstreze ca poate fi un altfel de presedinte pentru Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Berceanu critica Crin Antonescu, #alegeri prezzidentiale 2009 , #PNL