Campania electorala second hand a lui Crin Antonescu (Opinii)

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 07:29
5546 citiri
Campania electorala second hand a lui Crin Antonescu (Opinii)

Ar fi gresit sa spunem ca, in plina campanie, PNL culege ciurucuri. Le culege Crin Antonescu personal si cam pe cont propriu. Altii chiar stramba din nas, cand vad ce recolteaza seful lor de partid.

Ludovic Orban s-a pronuntat, lui Tariceanu i s-a parut ciudat, dar si altii au privit destul de patrat, cand au vazut ca locurile eligibile se negociaza ca la talcioc cu te miri cine, in timp ce liberalii vechi si recunoscuti vor ramane cu ochii in soare, afland ca biletele bune tocmai s-au vandut.

Victor Ciorbea, taranistul resapat

Daca era ceva de capul lui, Ciorbea ar fi avut ocazia sa se afirme de sapte ori pana acum. S-a afirmat, ce e drept, ca lider de sindicate. Acolo, ajunge sa strigi "huoooo!", ca sa iesi in frunte.

Dar nimeni nu striga "huooo!", fara sa ravneasca la mai mult. Domnul Ciorbea a ravnit la primarie, unde n-a stat decat putin, atat cat trebuie, pentru ca, dand din coate printre taranisti, sa plonjeze direct in Palatul Victoria.

Astazi, nu se indoieste nimeni ca numai guvernarea Ciorbea a dus CDR la pierzanie, zdrobind partidul si lasandu-l sa se imparta in trei aripioare, corespunzatoare celor trei pretendenti, care ravneau la sefia a ce a ramas, dupa ce nu mai ramasese nimic.

Calare pe o aripioara cam nerecunoscuta de justitie, domnul Ciorbea poposeste in ograda domnului Antonescu, exact in preajma alegerilor si cu scopul precis de a insfaca un loc eligibil, care conform statutului ar fi trebuit sa-i revina unui liberal vechi.

In fond, este problema liberalilor daca accepta sau nu un taranist ratat si aterizat pe pista lor. Este totusi normal sa ne intrebam, despre cel care a prabusit un guvern si a zdrobit un partid, cu ce folos pentru tara se va tolani acum in fotoliile liberale ale viitorului Parlament.

Cu un singur folos: atunci cand se va da semnalul, va vota asa cum spune partidul si cum glasuieste insusi Antonescu, in afara de cazul cand cel care a bagat dihonia in CDR si in PNTCD ar aprinde eventual niste fitile si in PNL. Nu-i decat un scenariu, dar domnul Antonescu l-ar merita din plin.

Silviu Prigoana, recuperat de la second hand

Silviu Prigoana n-are mai multa legatura cu politicul, decat are politicul cu prefectura. A ajuns cunoscut datorita afacerilor, de notorietate datorita televiziunilor si celebru datorita mariajului.

Nu este un mare hocus-pocus ca un om cu bani sa faca un mariaj celebru sau sa intre in PDL, atunci cand partidul e pe val. Cand se schimba valul, isi schimba si omul cu bani directia de navigare, in functie de cum se vede constelatia Ciolanului la tribord.

De altfel, pentru Silviu Prigoana, politica pare o chestie de familie. S-a si pronuntat intr-o emisiune, spunand ca, daca vrea, o baga si pe Bahmu in politica. Dar n-a fost cazul. Nu ca n-a vrut, dar relatiile tocmai s-au racit de tot, dupa ce abia se incalzisera urmare faptului ca se racisera dupa alta incalzire.

Oricum, politica tot chestie de familie ramane. Inainte sa apeleze Silviu Prigoana la PNL, si-a trimis fiul, pe Prigoana jr, sa exploreze terenul. Ca urmare, PDL a pierdut dintr-un foc doi Prigoana, iar PNL a castigat tot doi, ca in principiul lui Lavoisier, conform caruia nimic nu se pierde, ci totul se muta de colo dincolo.

Dupa ce s-a mutat Prigoana jr pe 31 august, iata ca in octombrie, cand se apropie alegerile, se muta si Prigoana sr tot la liberali, desigur tot pentru a insfaca un loc eligibil si tot pentru a lasa cu buzele umflate alti librali, mai cu state si mai cu galoane.

Steaua polara a domnului Gigi

Sincer si inocent, domnul Gigi Becali a spus in gura mare cu ce pret il achizitioneaza Antonescu, ca la taraba: 10 milioane. La atatia bani, este normal ca USL sa-si frece mainile fericit, iar PDL sa devina vanat ca fierea, la ideea ca n-a stiut sa fie primul la inhatat banii lui Gigi, spre binele patriei.

Si totusi liberalilor - oameni fini si cu traditii - li s-a parut ca-i prea de tot. Cel mai frumos a fost comentariul domnului Tariceanu: "Singurul castig dintr-o asociere cu George Becali ar fi doar daca PNL s-ar apuca de fotbal sau de tranzactii imobiliare".

Nici Puiu Hasotti nu s-a aratat prea vesel la aflarea stirii: "N-as fi incantat de un asemenea gest politic al PNL", ca sa nu mai vorbim de fostul ministru al Culturii, Mircea Diaconu, care s-a exprimat cam ca la teatru: "Mie nu-mi plac lucrurile astea, cocteilurile astea de orice".

Sigur ca unii sunt ingrijorati vazand cum isi pierd propriul scaun la care sperau, dar multi liberali raman uluiti, vazand cat de repede a trecut vremea cand Antonescu arata cu degetul spre traseisti, etichetandu-i ca tradatori, iar acum ii imbratisaza, sub lozinca: "tradatori din toate partidele, uniti-va!".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Victor Ciorbea PNTCD candidat PNL, #Gigi Becali candidat PNL, #Silviu Prigoana candidat PNL , #PNL