Catarama ar intra la guvernare si saptamana viitoare, pentru Antonescu e inacceptabil

Miercuri, 03 Martie 2010, ora 21:22
2341 citiri
Catarama ar intra la guvernare si saptamana viitoare, pentru Antonescu e inacceptabil
Foto: QMagazine

Partidul National Liberal trebuie sa intre la guvernare, crede Viorel Catarama, candidat la sefia PNL. Opinia nu este impartasita insa de actualul lider al partidului, Crin Antonescu.

"PNL poate intra la guvernare de saptamana viitoare daca negociaza in functie de ponderea pe care o are pe scena politica in acest moment, renuntand la orice fel de pretentii si aprecieri pe care le are fata de alte forte politice. Trebuie sa hotaram ca vrem sa facem un guvern de dreapta", a declarat, miercuri, la Realitatea TV, Viorel Catarama, care precizeaza ca PD-L este un partid de dreapta, care ar putea fi convins ca este nevoie de PNL la guvernare.

Acesta sustine ca, in cazul in care va fi ales presedinte al partidului, va negocia cu PD-L "in interesul partidului si in interesul tarii". "Romania are nevoie de un guvern solid, nu de dispute la nesfarsit", a explicat Catarama.

Intrebat daca din echipa sa de conducere ar urma sa faca parte si Calin Popescu Tariceanu, fost lider al PNL si fost premier, Catarama a raspuns ca i-ar face placere acest lucru, insa ca Tariceanu nu isi doreste o functie politica.

Crin Antonescu sustine ca intrarea la guvernare nu este cea mai buna solutie, si precizeaza ca, desi proiectul lui Catarama este "coerent", este inacceptabil. "Eu nu pot, cu 2 milioane de voturi, sa ma duc la popota lui Oprea", a declarat Antonescu.

Antonescu a precizat ca PD-L, desi este un partid de dreapta, intelege dreapta prin valori cu care PNL nu are nicio legatura.

"(...)Eu spun ca PNL trebuie sa-si pregateasca o strategie de victorie pentru 2012, ceea ce inseamna castigarea electoratului de dreapta si inalutarea acestei imposturi a PD-L", a declarat Antonescu.

Antonescu: PNL trebuie sa decida daca este parte a sistemului Basescu sau liderul Opozitiei

Crin Antonescu a vorbit si despre echipa de conducere pe care o va propune la Congresul de pe 5-7 martie, in conditiile in care va fi acceptata propunerea sa de modificare a statutului.

Liderul PNL a spus ca lista sa nu este inca finalizata, insa a confirmat ca pe ea s-ar putea regasi nume ca Varujan Vosganian, Relu Fenechiu, Norica Nicolai, Romeo Stavarache, Teodor Atanasiu, Radu Rusanu, Mircea Diaconu, Andrei Marga si Alina Gorghiu.

Pe cine vrea Antonescu in echipa de conducere?

Antonescu a exclus insa posibilitatea ca pe lista sa se afle persoane ca Emil Constantinescu, Catalin Harnagea sau Petre Roman.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Catarama intram guvernare, #congres PNL, #Antonescu intrare guvernare , #PNL