Ce pregateste PNL

Sambata, 08 Martie 2014, ora 09:11
3606 citiri
Ce pregateste PNL
Foto: pnl.ro

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri seara la Constanta, cu ocazia sedintei Delegatiei Permanente a filialei liberalilor, ca a venit sa discute chestiuni organizatorice in perspectiva campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.

"Acum, PNL este intr-o perioada de reasezare a tacticilor si strategiile pentru perioada urmatoare si, in acest context, obiectivul numarul 1 este organizarea alegerilor europarlamentare", a spus Antonescu, intr-o conferinta de presa.

Intrebat daca ruperea USL si iesirea de la guvernare a PNL pot marca o perceptie negativa in randul electoratului, Crin Antonescu a raspuns ca personal nu are niciun regret.

"Consider ca am facut lucrul corect. Nu am niciun regret. PNL s-a comportat ireprosabil in aceasta alianta si am facut un lucru corect pentru societatea romaneasca. Nu am realizat o cercetare sociologica sa vedem cum percepe electoratul iesirea noastra de la guvernare si ruperea aliantei, dar sunt optimist", a afirmat liderul liberalilor.

El a adaugat ca partidul nu are probleme speciale de a se adapta la a face opozitie.

"Grupuri de migratori schimba majoritatea in Parlament"

Comentand investirea noului Guvern Ponta, liderul PNL a spus ca "situatia e foarte complicata".

"Este pentru prima oara in istoria mondiala cand avem de-a face cu o investitura pe datorie. Presedintele Basescu le-a zis ca-i investeste si dupa aia mai vede el, ramane sa-i aduca programul... Si programul politic, eu nu l-am vazut ca sa pot face o analiza, dar, din ce s-a vehiculat, am aflat ca sunt promisiuni frumoase de reducere a TVA, CAS, cresterea salariului minim... daca se poate, daca vor fi resurse etc.

Si se mai intampla ceva. Odata cu Guvernul Ponta III, ca si la Guvernul Boc nu stiu cat, un grup de parlamentari determina majoritati impotriva votului alegatorilor. Se deschide o cutie a Pandorei, in care grupuri de migratori schimba majoritatea in Parlament", a afirmat liderul PNL.

Crin Antonescu a mentionat ca pana marti, cand Guvernul isi va asuma raspunderea pe programul politic, PNL va decide daca va depune sau nu motiune de cenzura. De asemenea, PNL va avea o propunere proprie pentru presedintia Senatului.

"Nu am spus ca Gica Popescu este nevinovat"

Pe de alta parte, Crin Antonescu a subliniat ca a afirmat in nume personal o sustinere pentru gratierea lui Gica Popescu, nicidecum ca lider al PNL.

"Nu angajeaza in niciun fel partidul. Am facut-o, daca vreti, in calitate de fost ministru al Tineretului si Sportului. Nu am spus ca Gica Popescu este nevinovat, ca este deasupra legii sau ca trebuie absolvit de vina. In timpul procesului, de altfel, nu am declarat nimic legat de acest lucru. Spun doar ca daca tot exista institutia gratierii, uite un caz! Indiferent de rezultatul cererii de gratiere, care va fi dispusa de Traian Basescu, eu nu voi critica nimic", a conchis Crin Antonescu.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Antonescu PNL motiune cenzura, #Antonescu Gica Popescu, #PNL europalamentare , #PNL