Antonescu explica imunitatea parlamentarilor, dar si de ce PNL se opune legilor PSD

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 17:28
3758 citiri
Antonescu explica imunitatea parlamentarilor, dar si de ce PNL se opune legilor PSD

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a explicat ca PNL se opune Legii minelor deoarece aceasta nu era suficient de clara opiniei publice, dar si faptul ca parlamentarii nu sunt functionari publici, negand ca acestia ar avea "super-imunitate".

"Parlamentarii pot fi anchetati, dar nu sunt functionari publici, cred ca este un lucru evident pentru toata lumea. Faptul ca ei sunt asociati functionarilor publici este un lucru nefiresc", a spus liderul liberal.

Acesta a facut declaratiile dupa ora 16.30, in ciuda faptului ca ar fi trebuit sa sustina o conferinta de presa la ora 16.00.

Zi de foc in Parlament: Amnistia, amanata. ANI, mutilata. Legea care vizeaza Rosia Montana, ingropata

Presedintele PNL a sustinut ca abrogarea amendamentului care prevede scaderea pedepselor pentru infractiunea de conflict de interese de la 5 ani la 3 ani "nu inseamna ca parlamentarii au o super-imunitate".

De asemenea, Antonescu a precizat ca regimul parlamentarilor "este acelasi in fata legii, in fata regulamentului camerelor, dar nu sunt functionari publici". In plus, a explicat ca in cazul parlamentarilor nu se va putea vorbi despre abuz in serviciu, "pentru ca nu putem sa ne imaginam ce abuz in serviciu poate sa faca un parlamentar".

"Se poate ca un parlamentar sa faca fapte de coruptie. Nu e de dorit, dar se poate intampla. Dar abuz in serviciu cum poate sa faca un parlamentar?", a intrebat liderul liberal.

Parlamentarii, deasupra legii: S-au scapat singuri de ANI. Fenteaza si DNA si Parchetul

Acesta a comentat si referitor la Legea minelor, afirmand ca aceasta nu era una suficient de clara, ci se facuse confuzie cu proiectul Rosia Montana.

"Legea minelor, in forma actuala, nu era sufucient de clara opiniei publice. Se face confuzie intre Legea minelor si proiectul Rosia Montana. Proiectul cu Rosia Montana a cazut in comisia speciala din Parlament. Pe proiectul cu Legea minelor s-au facut amendamente, apoi s-a mai venit cu o serie de amendamente", a precizat Crin Antonescu.

Legea minelor a picat la vot, marti, la ora 15.00, dupa ce s-au inregistrat doar 160 de voturi pentru, 22 de abtineri si 105 impotriva, numarul necesar de voturi pentru ca proiectul sa fie adoptat fiind de 204, in conditiile in care legea este organica.

In acelasi timp, pentru ca PNL nu a vrut sa voteze alaturi de PSD, Legea amnistiei a fost scoasa de pe ordinea de zi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Crin Antonescu imunitate parlamentari, #Antonescu ANI parlamentari, #Antonescu Legea minelor , #PNL