Munca n-a ucis pe nimeni, dar Antonescu nu risca (Opinii)

Duminica, 26 Februarie 2012, ora 11:02
10118 citiri
Munca n-a ucis pe nimeni, dar Antonescu nu risca (Opinii)

Crin Antonescu a intrat deja in folclor. Absenteismul lui din Parlament e legendar, ora la care iese din casa, de basm. Cand il bati pe Vanghelie sau Bercea Mondial la prezenta pe cele mai importante site-uri umoristice, te poti gandi ca e de ras. Dar, in realitate, deja nu mai e amuzant.

E vorba de atitudinea fata de munca. E vorba despre dispretul fata de munca. Va zice ca nu e o slujba, e o demnitate. Putem sa-i spunem cum naiba vrem, e ceva pentru care ia bani de la stat. Banii contribuabililor. Si nu face mai nimic pentru ei.

Ce ar fi daca toti parlamentarii ar face precum Crin Antonescu si ar considera ca "e o demnitate", ca nu trebuie sa fii prezent in Parlament, dat fiind ca doar alegatorii te pot judeca pentru asta? Am avea o tara blocata. N-ar mai functiona Parlamentul.

De fapt, e mai mult decat simpla fuga de locul de munca, pardon, locul la care ar trebui sa presteze in numele demnitatii publice. E vorba de respect. Respect fata de ce intelegi sa faci pentru banii oamenilor. Respect fata de sarcina pe care ti-au dat-o oamenii cand te-au votat. Adica sa faci ceva. Ce anume? Pai, in principiu, ceea ce face orice parlamentar. Munca in Parlament. Nu prezenta continua, seara, la toate televiziunile de stiri. Sau, pe langa asta.

Si, nu in ultimul timp, e vorba de respect fata de un principiu. Acela ca, oriunde ai fi, trebuie sa faci treaba. Cand esti un lider, sa dai un exemplu. Macar pe ala elementar, de a-ti misca trupusorul privilegiat pana la locul de munca. Din nou, e o chestie care tine de respect. De "Revolutia bunului simt", va mai amintiti, domnule Antonescu?

0 la suta

Greva parlamentara a USL a inceput in 2012. Antonescu, precoce, a inceput-o cu ani buni inainte. Sesiuni la rand, a reusit sa piarda la prezenta chiar si in fata lui Catalin Voicu, senatorul arestat pentru un an de zile.

In ultima sesiune parlamentara din 2011, a reusit sa-si bata propria performanta si sa obtina o rasunatoare prezenta de 0 la suta la voturile finale.

Ce e mai interesant? Nimic-nimic nu-l poate face sa se schimbe. Sa vina in Parlament. In Parlament, ati spus? Pe oriunde, mai curand. Facem o scurta recapitulare?

La inceputul anului, Antonescu absenta la intalnirea cu ambasadorii UE, motivand ca e bolnav, conform ambasadorului danez, pentru ca dupa o ora sa apara cat se poate de sanatos la o conferinta de presa

Mai apoi, absenta de la intalnirile cu delegatia FMI. Victor Ponta a incercat sa-l acopere si, la urma urmei, sa salveze o situatie politica ce afecta USL, spunand ca doar el trebuie sa fie prezent, dat fiind ca el e cel care concureaza pentru functia de premier si ca Antonescu o vizeaza pe cea de presedinte. Bun.

El viza presedintia demult, dar mai mergea la intalnirile cu FMI. Si chiar si asa, un posibil presedinte nu ar trebui sa se intereseze de relatia cu FMI? Principala lui sarcina tine de relatiile externe? Atunci de ce n-a fost in SUA? Oricum, pana la a fi presedinte, e unul din liderii Opozitiei si ar trebui sa-l intereseze asta. Inca nu e presedinte si nu trebuie sa faca treaba de presedinte. Trebuie sa faca treaba de parlamentar.

Test rapid: In ce comisie e Antonescu?

Putina lumea stie ca Antonescu e in comisia de Politica Externa a Parlamentului. Ar fi interesant sa vedem macar un lucru cat de cat semnificativ pe care l-a facut in comisii, macar ceva pe treaba asta. Unul. Sau in rest, nu neaparat in comisii.

Sigur, domnul Antonescu e un excelent orator. Dar cu ce ne ajuta asta? In schimb, ne-ar ajuta sa-l vedem in Parlament. Ca exemplu de normalitate pentru societate, daca nu pentru altceva. Asta e treaba lui.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Crin Antonescu absente, #Antonescu munca ucis, #Antonescu prezenta Parlament , #PNL