Crin a dat-o iar in bara! A cata oara? (Opinii)

Marti, 20 August 2013, ora 11:42
10476 citiri
Crin a dat-o iar in bara! A cata oara? (Opinii)

Uitandu-ma la "afacerea Silaghi", imi dau seama ca e pentru a nu stiu a cata oara cand Crin Antonescu propune si sustine un om nepotrivit pentru o functie importanta in stat. E inca un om cu grave probleme penale, adaugat la pleiada de alti oameni cu grave probleme penale, incununata cu cel dintai ministru condamnat in functie in Europa.

La cati sa ne mai asteptam? Cati ministri condamnati in functie? Cati Andrei Marga, a se citi dezastre? Cati parlamentari agramati, megalomani si agresivi, a se citi Becali? Ce fel de lider mai e Crin Antonescu si unde duce PNL?

Nu pot decat sa ma intreb, daca va ajunge presedintele Romaniei, pe cine va numi sefi la SRI, SIE sau in fruntea Parchetelor? Pe linia propunerilor sale, cred ca Nutu Camataru ar fi printre favoriti, daca ii garanteaza lui Antonescu aducerea a 100.000 de voturi. Macar cateva contracte ia, precum fiul cvasiinterlop al lui Dobritoiu, si acesta din urma fost ministru PNL cu grave probleme penale.

Vor zice aparatorii sai si ai PNL ca "nu avea de unde sa stie". Ooo, ba avea! Ca lider de partid cu vreo 20 de ani in aceeasi formatiune, va garantez eu ca Antonescu ii stie bine. Nu e naiv. E un om versat, cu o minte suficient de ascutita cat sa stie nu exact cazul despre care vorbim, dar ce le poate pielea unor oameni precum cei pe care ii numeste.

Putem sa facem si pe prostii, sa zicem ca da, nu avea de unde sa stie. In regula. Daca s-a intamplat chestiunea asta neasteptata, ce faci? Iei fraiele si repari ce e de reparat, nu? Nu. Crin Antonescu nu poate fi deranjat din vacanta. Omul nostru nici macar nu a intrat prin telefon undeva, de teama sa nu fie intrebat unde e, ci a dat un comunicat de presa ca PNL va decide inlocuitorul lui Silaghi pentru pozitia de candidat la Ministerul Transporturilor "peste cateva zile". Luni, din ce stim. Peste o saptamana, adica. Si maine ar fi tarziu.

Nu de alta, dar ma gandesc eu, ar fi trebuit sa aiba deja pregatit inlocuitor pentru Silaghi, pentru cazul in care era respins de Basescu, nu? Inlocuitor care poate fi propus si fara Antonescu. Ca doar el zice, tot in comunicatul ala, ca nu e intamplare ca Basescu l-a sabotat pe bietul Silaghi, i-a copt-o tocmai cand era sa fie numit ministru. Ok, sa zicem ca asa e, dar, sa nu uitam, procurorii sefi au fost propusi de Ponta. Dar sa zicem ca Basescu a fost in spate. Dar daca era si voia sa umileasca PNL, USL si tot Guvernul, nu il lasa sa fie numit in functie? As spune chiar ca, daca Basescu a fost in spate, a salvat USL de la o situatie umilitoare si tara de la inca o bila neagra in MCV neasteptand cateva zile.

Bine, chestiile astea sunt mai complicate din vacanta, probabil. Remarc la Antonescu, care fie incearca sa se sinucida politic, cum a fost cu ultima sa conferinta de presa, fie pur si simplu nu da doi bani pe ce spune opinia publica despre el, dar ca, oricum ar fi, nu renunta nici mort la vacanta.

La urma urmei, cat sa stai si in vacanta asta, ca politician responsabil? Ca mai are putin si face vreo doua luni. Ok, am inteles ca nu e sesiune parlamentara. Poate ai putea face si altceva ca sef al Senatului si cand nu e sesiune, dar am inteles ideea.

Dar Antonescu e si co-presedinte al USL, formatiune care guverneaza tara, are responsabilitati imense. Si poate ca Parlamentul ia vacanta, dar guvernarea nu ia.

In ritmul asta, ma intreb doar cand ia vacanta Crin Antonescu de la a sprijni toti oamenii astia. Nu stiu, dar pare ca a luat avant in domeniu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Crin Antonescu Ovidiu Silaghi, #Antonescu propuneri PNL Silaghi , #PNL