Crin Antonescu: Basescu reprezinta un pericol pentru echilibrul politic

Miercuri, 21 Ianuarie 2009, ora 11:37
2036 citiri
Crin Antonescu: Basescu reprezinta un pericol pentru echilibrul politic

Formatiunea din PNL Orban-Antonescu pierde tot mai mult teren in lupta cu Tariceanu, care doreste amanarea Congresului partidului pana in 2010.

Dupa Ludovic Orban, care a afirmat ca va candida la sefia partidului, si Crin Antonescu ia in calcul aceasta posibilitate, informeaza Gardianul.

Antonescu considera ca un eventual Congres extraordonar, in cadrul PNL, ar hotari o noua strategie pe care partidul trebuie sa o adopte, in perioada urmatoare.

Liberalul a afirmat ca partidul ar putea renunta la functia de presedinte executiv, ramanand doar cu functia de presedinte plin. Schimbarea statutului PNL ar putea interveni si pentru faptul ca partidul a intrat in opozitie, fara a se consulta cu filialele din teritoriu.

In acest cadru tensionat, Crin Antonescu nu a exclus posibilitatea de a candida la sefia PNL, intr-un context special. "Pentru mine este impprtant sa stabilim cand va avea loc Congresul, pentru ca in spatele acestei decizii se ascunde de fapt o anumita directie pe care partidul o va lua. Daca partidul considera necesare anumite schimbari, la varf, atunci vom avea parte de un Congres extraordinar.

Daca se doreste o formula de stabilitate, atunci vom avea un congres mai tarziu. In functie de cum voi percepe aceasta nevoie in partid, voi lua o decizie privitoare la o posibila candidatura la presedintia PNL. Acum, pentru noi ca partid de opozitie este important sa avem o majoritate stabila", a declarat Antonescu.

El a adaugat ca PNL trebuie sa desemneze, cat mai repede, un candidat pentru alegerile la presedintie, iar aceasta decizie va fi luata in cadrul partidului.

"In primul rand, PNL are nevoie de un candidat din interiorul sau, pentru ca un presedinte ca Traian Basescu reprezinta un pericol pentru echilibrul politic. In al doilea rand, Romania are nevoie de un sef de stat reprezentativ pe plan extern, arbitru, bun comunicator si echilibrat. Basescu nu are aceste calitati.

In al treilea rand, soarta unui partid se joaca si pe candidatura prezidentiala pentru ca cel care concureaza capitalizeaza imagine", a adaugat Antonescu.

Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Crin Antonescu, #sefie PNL, #candidatura , #PNL