Crin Antonescu cere socoteala SRI

Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 12:20
1321 citiri
Crin Antonescu cere socoteala SRI

Liderul PNL, Crin Antonescu, a cerut miercuri explicatii de la Serviciul Roman de Informatii privind cazul de ingerinta in activitatea magistratilor sesizat de Asociatia Magistratilor Romani.

Liderul opozitiei a declarat ca este cazul ca oamenii politici sa fie atenti la incercarile SRI de a se implica in problemele ce tin de competenta magistratilor, sustinand ca "daca in Romania sa-a ajuns la o ingerinta specifica la unul din pilonii statului de drept inseamna ca suntem in toiul incercarii de a politiza institutiile".

"Nu acuz Serviciul Roman de Informatii, spun doar ca lider de opozitie ca cer informatii urgente complete din partea SRI. Am mai avut cazuri de acest gen in care am avut parte de explicatii superficiale. Nu mai este vorba despre un caz individual cred ca si Comisia Parlamentara de Supraveghere a acestui serviciu ar trebui sa isi intre in drepturi. Poate debuteaza in activitatea de control a SRI. In cazul in care s-a ajuns la o sesizare inseamna ca s-a ajuns la o situatie extrem de grava", a declarat Antonescu, aflat in judetul Alba pentru o conferinta de presa.

Asociatia Magistratilor din Romania a reclamat marti ca SRI face presiuni si acte de intimidare a judecatorilor. AMR a acuzat SRI ca un angajat al Serviciului s-ar fi prezentat la Tribunalul Neamt, atunci cand magistratii au transmis forurilor internationale un mesaj privind justitia din Romania.

SRI a raspuns acestor acuzatii, sustinand ca demersurile, desfasurate in mod oficial, au ca scop protejarea Constitutiei.

Antonescu a facut si precizari legate de discursul presedintelui Basescu in Israel, sustinand ca acesta incearca sa "pacaleasca electoratul" afirmand ca in Romania criza economica nu a produs efecte serioase.

"Nu stiu unde a gasit motive sa faca o asemenea afirmatie, ceea ce vedem in toata tara este ca numarul somerilor creste", a declarat Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#comisia control SRI, #faca debutul, #ingerinta activitate magistrati , #PNL