Crin Antonescu: Exclud sa candidez ca independent (Video)

Luni, 21 Iulie 2014, ora 15:47
3343 citiri
Crin Antonescu: Exclud sa candidez ca independent (Video)
Foto: revistatango.ro

Fostul presedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat ca doreste ca desemnarea candidatului la Presedintia Romaniei sa fie facuta de catre Delegatia Permanenta a partidului, prin vot, conform statutului, nu prin simpla luare in considerare a unor sondaje.

"E un sondaj pe care nu-l contest si nu-l asum. Desemnarea unui candidat e o decizie politica, nu in baza sondajelor", a vorbit Crin Antonescu despre un sondaj comandat de PNL in care diferenta intre actualul presedinte al PNL, Klaus Iohannis, si el este foarte mare.

Intrebat daca in continuare crede ca este cel mai bun candidat liberal, Antonescu a raspuns: "Daca nu mi-as mentine parerea, mi-as retrage candidatura". Fostul presedinte al PNL a afirmat insa ca se va supune deciziei PNL, oricare ar fi ea. "O candidatura independenta o exclud", a spus Antonescu.

Iohannis vs. Antonescu: Liberalii isi anunta candidatul pentru Cotroceni

Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a facut un apel la unitatea partidului si la colaborarea intre cei doi candidati la nominalizare, Klaus Iohannis si Crin Antonescu.

"Nu o sa fac comentarii in legatura cu sansele celor doi: o sa o fac cand votez", a spus presedintele de onoare al PNL. "Am sa fac un apel la cei doi sa ramana impreuna, indiferent cine castiga si cine pierde, pentru ca unde-s doi puterea creste", a declarat Mircea Ionescu Quintus.

Delegatia Permanenta a PNL decide luni care va fi candidatul PNL la presedintie, acesta urmand sa intre ulterior intr-o noua competitie preliminara, dupa ce si PDL isi va numi un candidat.

Liberalii au avut duminica o intalnire restransa pe tema rezultatelor sondajului, la care Antonescu a refuzat sa participe, motivand ca nu are de ce sa faca "analiza pe sondaje", transmite Romania TV. Astfel, liberalii au stabilit sa decida luni, in cadrul sedintei Delegatiei Permanente, care va fi propunerea PNL pentru prezidentile.

Klaus Iohannis si Crin Antonescu au fost propusi pentru cursa prezidentiala in urma Congresului PNL din 28 iunie, in care ar fi urmat sa voteze o rezolutie referitoare la candidatul liberal pentru Cotroceni. Totusi, liberalii s-au razgandit, iar presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a anuntat ca prezidentiabilul va fi stabilit in Delegatia Permanenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Crin Antonescu nominalizare presedintie, #Antonescu nominalizare vot Delegatia Permanenta, #Antonescu decizie politica Delegatia Permanenta , #PNL