Crin Antonescu: In timpul guvernarii liberale nu a curs numai lapte si miere

Vineri, 27 Mai 2011, ora 23:16
1967 citiri
Crin Antonescu: In timpul guvernarii liberale nu a curs numai lapte si miere
Foto: Antena 3

Crin Antonescu recunoaste ca in timpul guvernarii liberale nu a curs numai lapte si miere dar, spune liderul PNL, "in domeniul fiscal am avut rezultate bune".

"Nu sunt omul care sa spuna ca a curs numai lapte si miere in timpul guvernarii noastre. Dar in domeniul fiscal am avut rezultate bune. Daca noi comparam gradul de colectare de pe vremea domnului Chitoiu cu cele de pe vremea lui Blejnar, vedem ca am avut rezultate bune", a declarat Crin Antonescu, vineri seara, la Antena 3.

Liderul PNL a prezentat din nou programul economic al Uniunii Social Liberale, precizand ca nu este vorba de un program de guvernare si explicand inca o data cum se vor crea un milion de locuri de munca si cum se vor mari salariile cand USL va ajunge la Putere.

USL si-a anuntat programul economic: Un milion de joburi noi si taxe mai mici

"Nu este un program de guvernare. Este un program sau o platforma si este o suma a dorintelor oamenilor. Programul nu este unul populist", a precizat liberalul.

Crin Antonescu a mai spus ca USL vrea sa anuleze deciziile pe care le considera proaste luate de PDL in timul guvernarii si va incerca sa recupereze "banii furati de actuala guvernare".

"Noi ne plangem de criza financiara dar marea mizerie, marea nedreptate, este ca in Romania s-au tocat, s-au furat bani cu nemiluita si au fost pusi sa plateasca oameni nevinovati. Vom incerca sa recuperam banii furati de PDL dar nu toti banii ar putea fi recuperati pentru ca banii aceia probabil ca au plecat de mult. Usl va anula toate deciziile luate de PDL", a subliniat Crin Antonescu.

Planurile USL pentru crearea de locuri de munca si crestere economica - TV Ziare.com

Ca un raspuns la atacurile Puterii in ce priveste "abandonarea liberalismului prin renuntarea la cota unica", Antonescu a mentionat ca notiunea de "cota unica" nu a reprezentat niciodata un principiu liberal.

"Am fost acuzati intr-un mod stupid ca PNL a abandonat liberalismul renuntatnd la ideile cotei unice. Nicaieri in teoria liberala cota unica nu a fost principiul, ci fiscalitatea. Prin acest program (n.r. programul de impozitare) avem o fiscalitate mai redusa si formula celei mai reduse fiscalitati din istoria Romaniei. 16% va ramana plafonul cel mai inalt de impozitare, fara a promova idei populiste si cheltuieli fara acoperire din bugetul de stat", a precizat Crin Antonescu.

Liderul PNL si-a mai exprimat intentia de a aduce, in cazul in care USL va veni la Putere, persoane straine la ANAF. Crin Antonescu nu isi face probleme nici in privinta banilor cu care vor fi platite aceste persoane.

"Vrem sa aducem domni straini la ANAF. Ii si platim pentru ca vom avea de unde pentru ca un control corect, o politica serioasa, imi aduce niste bani care imi permite sa ii platesc pe acesti oameni. Bine, acum nu trebuie sa angajam numai nemti, bulgari si englezi", a spus Antonescu.

Antonescu: Daca pot sa ma lupt cu Basescu pot sa o fac si cu Dinu Patriciu

Crin Antonescu a vorbit si despre conflictul deschis dintre el si Dinu Patriciu, pe care l-a acuzat ca a trecut de partea lui Traian Basescu.

"Nu are de ce sa critice Patriciu alianta cu PSD-ul ca nu vorbim de "reesalonari de datorii". Daca Dinu Patriciu cu Grigore Cartianu a ales sa fie de partea lui Traian Basescu e treaba lui", a declarat Antonescu.

Totodata, el l-a criticat pe Dinu Patriciu pentru ca nu a negat zvonurile potrivit carora Antonescu a fost ales liderul PNL cu ajutorul omului de afaceri.

"Dinu Patriciu a fost unul dintre numerosii mei sustinatori in 2009 dar nu a depasit sprijinul unui presedinte de organizate. Daca Dinu Patriciu lasa sa se inteleaga ca ar avea vreun cuvant de zis in calitate de tutore al PNL se inseala", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a mai spus ca nu se teme de critice aduse de Dinu Patriciu sau Cozmin Gusa pentru ca, atata timp cat se poate lupta cu Traian Basescu pentru valori se poate lupta si cu ei.

"Nu am o problema personala cu Dinu Patriciu dar cine indrazneste sa vorbeasca despre PNL cum a facut-o Dinu Patriciu are parte de o riposta din partea mea. Cine se bate cu Traian Basescu pentru valori nu se teme de Patriciu, Gusa si altii", a conchis Crin Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Crin Antonescu USL program, #program economic USL , #PNL
Comentarii
Poza Antonescu te iubim
Antonescu te iubim
rank 1
antonescu te iubim
Poza demos
demos
rank 5
Singura solutie pentru Romania! USL la guvernare, PDL la inchisoare, Basescu demis si incatusat!