Crin Antonescu, nou atac la Ponta: Nu inteleg de ce se supara unii din PSD (Video)

Miercuri, 11 Septembrie 2013, ora 12:37
3280 citiri
Crin Antonescu, nou atac la Ponta: Nu inteleg de ce se supara unii din PSD (Video)
Foto: Digi 24

Crin Antonescu a vorbit miercuri despre tensiunile din USL care au urmat urgentarii votarii proiectului Rosia Montana in Parlament.

Liberalul sustine ca nu a purtat pana acum discutii in cadrul USL cu referire la votul pro sau contra Rosia Montana si ca nu intelege de ce, in acest context, unii social-democrati s-au suparat ca liberalii au anuntat ca vor vota pentru respingerea proiectului in Parlament. Mai mult, liberalul sustine ca nu avea cunostinta despre despagubirile pe care statul roman ar putea sa le plateasca in cazul respingerii proiectului. Antonescu sustine ca in acest caz ar fi fost mai potrivita o hotarare de guvern si nu un vot in parlament.

Antonescu, suparat pe Ponta: Trebuia sa pledeze pentru proiectul Rosia Montana, daca sunt despagubiri (Video)

"Nu am discutat despre eventualitatea unor despagubiri si alte lucruri de genul acesta decat in momentul in care proiectul a fost avansat pe ordinea de zi a guvernului. Nu am avut nicio discutie inainte in USL. Am cerut premierului amanarea discutiilor ca sa putem discuta in cadrul USL.

Apoi am avut o discutie destul de stransa cu premierul care a zis ca in parlament fiecare poate vota cum vrea si in sensul acesta nu cred ca lucrurile sunt chiar asa de tensionate cum zic unii. E limpede ca nu am avut o discutie in USL pe proiect si nu am avut vreo discutie cu premierul Victor Ponta, niciodata, despre angajamentul statului roman in acest proiect. Cu toate astea, premierul a spus ca daca nu votam proiectul vom plati 2 miliarde daune si totusi el nu voteaza. Si ministrul Mediului, Rovana Plumb, a zis ca nu voteaza proiectul. Eu nu mai inteleg nimic. Pozitia PSD-ului este neclara. Daca Guvernul stia ca are niste obligatii, trebuia sa rezolve aceasta problema prin Hotarare de Guvern", a declarat Crin Antonescu.

Antonescu: Mie mi-a devenit clara pozitia PSD, de sustinere a proiectului Rosia Montana

Crin Antonescu se apara in fata celor care condamna faptul ca a iesit public si a declarat ca va vota pentru respingerea proiectului Rosia Montana in Parlament spunand ca atata vreme cat subiectul nu a fost dezbatut in cadrul USL fiecare se poate pronunta asa cum doreste.

"Eu nu dau sugestii guvernului, nu vad de unde vreun motiv de suparare. Am avut noi o discutie despre detaliile tehnice? Nu! Am avut in parlament discutii si a zis acolo ca fiecare sa pronunta cum vrea? Da! Deci am facut asa cum am crezut. Nu aveam si nu avem niciun fel de angajament", a mai declarat Crin Antonescu.

Liderul PNL spune ca nu stie de unde a aparut suma de doua miliarde de dolari ca fiind despagubirile cerute de compania care urma sa se ocupe de proiectul Rosia Montana dar sustine ca prin respingerea acestui proiect poate afla toata lumea ce angajamante isi luase statul roman fata de firma canadiana.

"In legatura cu comisia, nu eu am oprit-o. Discutia se poate purta si fara comisie. Nu stiu de unde e suma de 2 miliarde de dolari. Nu stiu, ca nu eu am scos-o. Daca suma a fost avansata este ca noi toti, si dumneavoastra si opinia publica, sa afle odata cu aceste despagubiri ce angajamente are statul roman.

Dumneavoastra stiti? Eu nu stiu. E dreptul fiecarui partid sa voteze cum doreste cata vreme nu avem o decizie a USL. Nu inteleg, daca nu am avut un angajament de vot, o decizie din USL attunci cand noi am anuntat opozitie fata de proiect nu inteleg de ce unii din PSD s-au suparat", a mai declarat Crin Antonescu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Antonescu USL Rosia Montana, #repingere proiect Rosia Montana, #vot Parlament Rosia Montana , #PNL